Βέσελι-Τσιτσιπάς 1-3: Αγχωτική πρόκριση (vid)

Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τελικά τον Γίρι Βέσελι με 7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Βέσελι-Τσιτσιπάς 1-3: Αγχωτική πρόκριση (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τον Γίρι Βέσελι να του βάζει αρκετό άγχος, όμως κατόρθωσε να τον νικήσει με 3-1 σετ (7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7)) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δύσκολα την εκστρατεία του στο Roland Garros χάνοντας το σερβίς του αρκετά νωρίς, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος για να ανατρέψει την κατάσταση.

Υπήρχαν στιγμές σε αυτόν τον αγώνα όπου ο Τσιτσιπάς έδειχνε ευάλωτος και αυτό θα πρέπει να τον ανησυχήσει για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συναρπαστικό, καθώς ο Βέσελι πήρε νωρίς το break με μερικά πραγματικά αξιόλογα χτυπήματα και στη συνέχεια το κράτησε άνετα για λίγο χάρη στο σερβίς του. Είναι ένα σημαντικό όπλο και ακόμα και σε αυτές τις πιο αργές συνθήκες, ο Βέσελι μπόρεσε να το αξιοποιήσει πολύ καλά. Τα πράγματα άλλαξαν όταν επέτρεψε στον Τσιτσιπά να κάνει break μετά το οποίο κατέρρευσε κάπως επιτρέποντας στον Στέφανο να πάρει το εναρκτήριο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ πιο απλό για τον Τσιτσιπά, καθώς είχε βρει πλέον έναν πολύ καλό ρυθμό και περίμενε υπομονετικά το ένα κακό σερβίς που θα έφερνε το break. Αυτό συνέβη και ο Τσιτσιπάς έκανε το break, το οποίο ήταν αρκετό για να κάνει την υπέρβαση στο δεύτερο σετ, καθώς δεν επέτρεψε ούτε μία ευκαιρία για break point στον αντίπαλό του.

Το τρίτο σετ παραλίγο να αποδειχθεί το τελικό σετ, το οποίο όμως κέρδισε ο Βέσελι. Μπόρεσε να παίξει μερικά από τα καλύτερα τένις του εκτός των πρώτων games αυτού του αγώνα ασκώντας μεγάλη πίεση στον Τσιτσιπά μερικές φορές. Στο τελευταίο game του σετ ο Βέσελι έφτασε σε διπλό set point και μετέτρεψε το πρώτο μετά από λάθος forehand του Τσιτσιπά στο φιλέ.

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς περιπλέχθηκε υπερβολικά. Πήρε νωρίς προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια υπέστη break και παραλίγο να υποστεί νέο break. Μόνο τότε επιτέλους ανέβασε στροφές και άρχισε να παίζει καλύτερα. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να κερδίσει το ματς με 9-7 και απέφυγε την καταστροφή με αυτό.