Rome Masters: Ο Χάνφμαν απέκλεισε τον Ρούμπλεφ!

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν στη Ρώμη, καθώς μετά από τον αποκλεισμό του Γιάνικ Σίνερ λίγο νωρίτερα, σειρά είχε και η ήττα του Αντρέι Ρούμπλεφ από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Γερμανό και Νο101 του κόσμου Γιάνικ Χάνφμαν ο οποίος επικράτησε με 7-6(5), 4-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας την παρθενική του πρόκριση σε προημιτελική φάση ATP Masters 1000.

Rome Masters: Ο Χάνφμαν απέκλεισε τον Ρούμπλεφ!

O Γερμανός έσωσε 9/11 break-points του Ρούμπλεφ, σημείωσε 43(!) winners, ενώ υπέπεσε σε 30 αβίαστα λάθη αντέχοντας στους 18 άσους που βρήκε ο Ρώσος και Νο6 του κόσμου.

Το 1ο set οδηγήθηκε στο tie-break με τον Ρούμπλεφ να ξεκινάει δεχόμενος mini-break, αλλά στη συνέχεια απάντησε με 2 mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 2/1. Ο Χάνφμαν απάντησε με 4 σερί πόντους κάνοντας το 5/2 για να κλείσει το set με 7/5 προηγούμενος με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ρούμπλεφ πάτησε πάνω στο γρήγορο break που έκανε το πρώτο service-game του Γερμανού (1-0) κλείνοντας στο set στο service του με 6-4 ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση σε 1-1.

Στο decider set, το οποίο είχε διάρκεια 58 λεπτών, ο Ρούμπλεφ βρήκε και πάλι πρώτος break (1-0), αλλά ο Χάνφμαν αυτή τη φορά απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ένα break που εξαργύρωσε με πολύ κόπο, καθώς χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points του Ρούμπλεφ επιστρέφοντας μάλιστα από το 0/40 για να κάνει το 2-1.

Ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε σε 2-2 σώζοντας δύο break-points του Χάνφμαν, ο οποίος αμέσως μετά πήρε τα επόμενα 3 games βρίσκοντας νέο break και παίρνοντας προβάδισμα με 5-2. Ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 5-3 και στη συνέχεια έφτασε σε break-point με τον Χάνφμαν να σερβίρει για το ματς.

Ωστόσο, με τρεις σερί πόντους ο Γερμανός πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, αλλά και το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ρώμης όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

tennis24.gr