Italian Open: Δύσκολα ο Μεντβέντεφ, νίκες για Ρούμπλεφ, Τσόριτς - Πολλές διακοπές λόγω βροχής

Μετά τον εκπληκτικό Φαμπιάν Μάροζαν, στους «16» του Italian Open πέρασαν επίσης οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Μπόρνα Τσόριτς. Διακοπή σε πολλά ματς λόγω βροχής, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντσο Σονέγκο.

Italian Open: Δύσκολα ο Μεντβέντεφ, νίκες για Ρούμπλεφ, Τσόριτς - Πολλές διακοπές λόγω βροχής

Πέρα από τον απίθανο Φαμπιάν Μάροζαν, ο οποίος πέταξε εκτός τουρνουά τον Κάρλος Αλκαράθ, τα υπόλοιπα φαβορί συνέχισαν εύκολα ή δύσκολα με νίκες στο 1000άρι Masters της Ρώμης, στα παιχνίδια της Δευτέρας (15/5).

Την πιο δύσκολη δουλειά είχε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία), ο οποίος παρότι έχασε το πρώτο σετ κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Μπερναμπέ Θαπάτα-Μιράγιες (Ισπανία) και να τον νικήσει με 3-6, 6-1, 6-3.

Στους «16» του Italian Open πέρασαν επίσης οι Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία), Μπόρνα Τσόριτς (Κροατία), οι οποίοι επιβλήθηκαν των Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα (Ισπανία) με 7-6 (8), 6-3 και Ρομπέρτο Καρμπάγιες-Μπαένα (Ισπανία) με 7-6 (3), 6-1 αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας οι πολλές διακοπές αγώνων λόγω βροχής. Αυτό συνέβη τόσο στην αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντσο Σονέγκο (Ιταλία) με το σκορ στο 6-3, 0-0, όσο και σε αυτές των Σάσα Ζβέρεφ (Γερμανία) με τον Τζέι Τζέι Γουλφ (ΗΠΑ) και Φράνσις Τιάφο (ΗΠΑ) με τον Λορέντσο Μουσέτι (Ιταλία).