Madrid Open: «Βασιλιάς» της Μαδρίτης ξανά ο Αλκαράθ, νίκησε τον Στρουφ στον τελικό (highlights)

Ο Κάρλος Αλκαράθ υπερασπίστηκε τον περσινό του τίτλο στο Madrid Open, επικρατώντας με 2-1 σετ του Γιάν Λέναρντ Στρουφ στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7/5), όντας πλέον ο πρώτος με συνεχόμενα τρόπαια στη Μαδρίτη μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ από το 2014 κι έπειτα!

Madrid Open: «Βασιλιάς» της Μαδρίτης ξανά ο Αλκαράθ, νίκησε τον Στρουφ στον τελικό (highlights)

Δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση των 20ών γενεθλίων του, ο Κάρλος Αλκαράθ έγραψε ιστορία στη Μαδρίτη, επικρατώντας του Γιάν Λέναρντ Στρουφ στον μεγάλο τελικό του 1000ριού Masters! Ο νεαρός Ισπανός δυσκολεύτηκε απέναντι στον απίστευτα φορμαρισμένο Γερμανό, ωστόσο έκαμψε την αντίστασή του με 6-4, 3-6, 6-3, για να υπερασπιστεί έτσι τον τίτλο που είχε κερδίσει και πέρσι στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ύστερα από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα, ο Αλκαράθ έγινε ο πρώτος που κατακτά συνεχόμενους τίτλους στο Madrid Open μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο τη διετία 2013-2014. Παράλληλα, το «παιδί-θαύμα» του παγκόσμιου τένις αποτελεί πλέον τον νεαρότερο πρωταθλητή που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε τουρνουά Masters μετά τον Ναδάλ, που το είχε πετύχει τόσο στο Μόντε Κάρλο όσο και στη Ρώμη το διάστημα 2005-2006.

Στα της αναμέτρησης, ο Αλκαράθ ήταν πιο αποτελεσματικός στο δεύτερο σερβίς του απέναντι στον θηριώδη Στρουφ, ενώ είχε και 3/11 μπρέικ έναντι 2/8 του Γερμανού, φτάνοντας έτσι στον 10ο τίτλο καριέρας (με ρεκόρ 10-3 σε τελικούς). Πλέον ο Αλκαράθ έχει ρεκόρ 2-1 στις νίκες απέναντι στον 33χρονο αντίπαλό του, ο οποίος βρέθηκε για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό ενός τουρνουά της ATP μετά από αυτόν του Μονάχου τον Μάιο του 2021, όταν είχε ηττηθεί από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.