Αλκαράθ: «Θα ξεχάσω ότι είχε γίνει με Τσιτσιπά»

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Βαρκελώνη είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ενόψει της αναμέτρησης με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό της ATP 500 διοργάνωσης.

Αλκαράθ: «Θα ξεχάσω ότι είχε γίνει με Τσιτσιπά»

Ο Κάρλος Αλκαράθ θα προσπαθήσει απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά να κατακτήσει τον 3ο του τίτλο στη σεζόν μετά το Indian Wells Masters και το Argentina Open και τον 9ο τίτλο συνολικά στην καριέρα του, στην 12η συμμετοχή του σε τελικό ATP.

“Νιώθω πολύ άνετα αγωνιζόμενος εδώ στη Βαρκελώνη. Παίζω καλά. Ο Στέφανος επίσης έχει κάνει εξαιρετικά ματς. Πέρυσι είχαμε ένα πολύ κλειστό ματς εδώ. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τύπος εκτός court οπότε θα προσπαθήσω να ξεχάσω ότι είχε γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια και θα επικεντρωθώ στο αυριανό ματς, προσπαθώντας για τη νίκη” δήλωσε ο 19χρονος Ισπανός ο οποίος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά της Βαρκελώνης το 2022 (6-4, 5-7, 6-2) ενώ έχει ρεκόρ 3-0 κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή τον οποίον επίσης είχε κερδίσει στο US Open 2021 (3-2 σετ) και στο Miami Masters 2022 (2-0).

“Είναι τόσο ξεχωριστό να παίζω στον τελικό εδώ στη Βαρκελώνη, ένα τουρνουά που λατρεύω να παίζω. Παρακολουθούσα το τουρνουά όταν ήμουν πολύ μικρός και έπαιξα σε αυτό το κλαμπ πρώτη φορά όταν ήμουν 11 ετών. Λατρεύω αυτό το κλαμπ, λατρεύω το τουρνουά και είναι σπέσιαλ που θα έχω την ευκαιρία να σηκώσω ξανά το τρόπαιο εδώ” κατέληξε ο Καρλίτο.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6 HD.