Σάκκαρη: Σταθερά στο Νο9 της WTA

Στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της WTA παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

Σάκκαρη: Σταθερά στο Νο9 της WTA

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, σε μια εβδομάδα που δεν υπήρχε δράση στο Tour λόγω του Billie Jen King Cup. Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση τις τελευταίες ημέρες γεγονός που δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στην Πορτογαλία, βρίσκεται στη Γερμανία όπου και θα συμμετάσχει στο πολύ δυνατό τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Το θετικό για την Σάκκαρη είναι ότι ακόμα κι αν αποκλειστεί στον 1ο γύρο από την Καρολίνα Πλίσκοβα, δεν θα κινδυνέψει να χάσει τη θέση της στην κατάταξη, καθώς από τη διοργάνωση απέσυρε τη συμμετοχή της η Πέτρα Κβίτοβα, που βρίσκεται στο Νο10, ενώ δεν στο τουρνουά δεν θα αγωνιστεί ούτε η Μπελίντα Μπέντσιτς που ακολουθεί στο Νο11.

Στο Νο12 βρίσκεται η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία όμως ακόμα κι αν κατακτήσει το τουρνουά της Στουτγκάρδης και η Σάκκαρη γνωρίσει πρόωρο αποκλεισμό, δεν μπορεί να την ξεπεράσει.

Από εκεί και πέρα η Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς στη φετινή χωμάτινη σεζόν, βρίσκεται σταθερά στο Νο1 του κόσμου, με την Αρίνα Σαμπαλένκα να είναι στο Νο2 έχοντας μικρύνει την απόσταση από την Πολωνή, ενώ την πρώτη 3άδα συμπληρώνει η Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Ονς Ζαμπέρ είναι στο Νο4, με τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία να είναι στο Νο5 και τις Κόκο Γκοφ, Έλενα Ριμπάκινα και Ντάρια Κασάτκινα να ακολουθούν στο Νο6, Νο7 και Νο8 αντίστοιχα.