Ζβέρεφ: «Θα νικούσα τον Ναδάλ αν δεν τραυματιζόμουν»

Ο Σάσα Ζβέρεφ πιστεύει ότι θα νικούσε τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά του Roland Garros την περασμένη χρονιά αν δεν είχε τραυματιστεί.

Ζβέρεφ: «Θα νικούσα τον Ναδάλ αν δεν τραυματιζόμουν»

Τον περασμένο Ιούνιο ο Ράφαελ Ναδάλ πέρασε στον τελικό καθώς ο Γερμανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο τέλος του δεύτερου σετ στον ημιτελικό τους εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 7-6(2) 6-6. Ο Ναδάλ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου νικώντας στον τελικό τον Κάσπερ Ρουντ με 6-3 6-3 6-0.

Σε ερώτηση για το αν σκεφτόταν ότι θα είχε νικήσει στον ημιτελικό αν ήταν σε θέση να συνεχίσει, ο Ζβέρεφ απάντησε καταφατικά. «Για κάποιο λόγο το πίστευα. Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας. Ο Ράφα είναι προφανώς ο καλύτερος που έχει αγωνιστεί ποτέ σε αυτή την επιφάνεια οπότε δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί, το ίδιο ίσχυε και για εκείνο το ματς. Αν δεν τραυματιζόμουν φυσικά μπορεί να έχανα και εκείνος βέβαια προχώρησε και πήρε τον τίτλο για 14η φορά», είπε.

«Ένιωθα όμως ότι έπαιζα το καλύτερο τένις που έχω παίξει ποτέ σε αυτή την επιφάνεια. Για κάποιο λόγο λοιπόν ένιωσα ότι θα μπορούσα τουλάχιστον να φανώ ανταγωνιστικός απέναντί του, κάτι που έκανα. Το αποτέλεσμα του ματς προφανώς πάντα εξαρτάται από μικρούς παράγοντες αλλά ένιωθα ότι εκείνη η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι η εβδομάδα μου».

Ο Ζβέρεφ είναι παρών στο Masters του Μόντε Κάρλο όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ στο πλαίσιο του πρώτου γύρου και ο Γερμανός πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι στην καλύτερή του κατάσταση. «Πρέπει να είμαι έτοιμος. Πιστεύω ειδικά απέναντί του ότι πρέπει να είσαι έτοιμος και να πιάσεις την καλύτερή σου απόδοση και επίσης να είσαι σωματικά έτοιμος να τρέξεις. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να παίξω και ελπίζω να δώσω μερικά καλά ματς εδώ».