«Μέσα» Σάκκαρη, Σαμπαλένκα, Σφιόντεκ και Ζαμπέρ στο Madrid Open

Με την παρουσία και των 25 κορυφαίων στην παγκόσμια κατάταξη τενιστριών στην αρχική λίστα συμμετοχών για το Madrid Open, θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά WTA 1000 της σεζόν στο χώμα.

«Μέσα» Σάκκαρη, Σαμπαλένκα, Σφιόντεκ και Ζαμπέρ στο Madrid Open

Όλα τα μεγάλα ονόματα του γυναικείου τένις, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Μαρία Σάκκαρη θα δώσουν το "παρών" στο πρώτο τουρνουά WTA 1000 της σεζόν στο χώμα στην Μαδρίτη.

Τα ματς του κυρίως ταμπλό αρχίζουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας στις 25 Απριλίου με το τουρνουά να έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, παράλληλα με εκείνο των ανδρών, ενώ ο τελικός στα μονά θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαϊου και ο τελικός στα διπλά την επόμενη ημέρα.

Η Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη η Ίγκα Σφιόντεκ θα διεκδικήσει έναν τίτλο που λείπει από την συλλογή της. Στο Νο.2 η Αρίνα Σαμπαλένκα, πρωταθλήτρια το 2021. Νυν κάτοχος του τίτλου είναι η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία, Νο.5, ενώ παρούσα θα είναι και η περυσινή φιναλίστ, η Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, Νο.3.

Εκεί θα είναι και οι υπόλοιπες της πρώτης δεκάδας σε μία λίστα που βρίσκεται και το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη, Νο.9. Η 33χρονη Πέτρα Κβίτοβα, Νο.10 που πήρε τον τίτλο στο Μαϊάμι, έχει τις περισσότερες επιτυχίες στο συγκεκριμένο τουρνουά καθώς είχε αναδειχθεί νικήτρια το 2011, το 2015 και το 2018.