Indian Wells: Πρόωρη έξοδος για Τσιτσιπά με «θύτη» τον Τόμπσον (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 7-6) από τον Αυστραλό στο Indian Wells.

Indian Wells: Πρόωρη έξοδος για Τσιτσιπά με «θύτη» τον Τόμπσον (highlights)

Πρόωρο τέλος έλαβε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Indian Wells. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έπιασε ποτέ τα γνωστά στάνταρ απόδοσής του απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον, με τον Αυστραλό να κερδίζει οριακά με 7-6 (0), 4-6, 7-6 (5) και να συνεχίζει στη διοργάνωση.

Στο πρώτο σετ ο Τόμπσον σέρβιρε σαν... δαιμονισμένος, με τον Τσιτσιπά να πιέζεται μεν περισσότερο στο δικό του σερβίς καταφέρνοντας ωστόσο να το κρατήσει, στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας άσος ήταν ασυνήθιστα κακός, με τον Αυστραλό να κερδίζει χωρίς να χάσει ούτε πόντο.

Στο δεύτερο η κατάσταση άλλαξε προς το καλύτερο για τον Στέφανο. Συνεχίζοντας να σερβίρει καλά απείλησε πολύ περισσότερο και συχνά το σερβίς του Τόμπσον, κάνοντας δύο μπρέικ (έναντι ενός του Αυστραλού). Το ματς ήταν πλέον ισόπαλο με 1-1 σετ και όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο.

Εκεί έγινε μια... επανάληψη του πρώτου σετ, με τους δύο τενίστες να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα στα σερβίς τους (ο Τσιτσιπάς κέρδιζε τα δικά του πιο εύκολα). Το σετ έμοιαζε καταδικασμένο να οδηγηθεί σε ένα ακόμα τάι μπρέικ, όπως και έγινε, με τον Τσιτσιπά να ξεκινάει μεν πολύ καλά, αλλά να μην έχει ανάλογη συνέχεια και να γνωρίζει οριακά την ήττα.

Το παιχνίδι του Στέφανου στιγματίστηκε από πολλά αβίαστα λάθη, ενώ η επιμονή του στο slice backhand όχι μόνο δεν τον δικαίωσε, αλλά του στοίχισε και αρκετούς πόντους. Δεύτερο αρνητικό στοιχείο στο παιχνίδι του ήταν και τα ανεβάσματα στο φιλέ, όπου ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει λιγότερους από τους μισούς πόντους του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τόμπσον επί του Τσιτσιπά σε σύνολο τριών αγώνων. Στους προηγούμενους δύο (πέρσι στο Wimbledon και το 2019 στο τουρνουά της Washington) ο Έλληνας πρωταθλητής όχι απλά είχε επικρατήσει, αλλά δεν είχε χάσει καν σετ από τον 28χρονο Αυστραλό...