Ντε Μινόρ: Πρωταθλητής στο Ακαπούλκο (vid)

Δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή για τον Άλεξ ντε Μινόρ στο Ακαπούλκο, με την οποία ο Αυστραλός κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Ντε Μινόρ: Πρωταθλητής στο Ακαπούλκο (vid)

Ο Άλεξ ντε Μινόρ, επικράτησε 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1) του Τόμι Πολ στον τελικό του Abierto Mexicano σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή και πανηγύρισε τον 7ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο στη σειρά ATP 500.

“Νιώθω σπουδαία, νιώθω εξαιρετικά. Ξέρω τη σκληρή δουλειά που έχω ρίξει για να είμαι εδώ και είναι ωραίο να βλέπω τα αποτελέσματα. Δεν συμβαίνει πάντα να κερδίζεις τουρνουά, οπότε θα το χαρώ καθώς πηγαίνω σε Indian Wells και Μαϊάμι” είπε ο 24χρονος από το Σίδνεϊ αμέσως μετά.

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη μέχρι το πρώτο game του καθοριστικού σετ, εκεί όπου ο Ντε Μινόρ έσωσε πέντε break points του Πολ και στο αμέσως επόμενο game έκανε break στον Αμερικανό για το προβάδισμα με 2-0 games. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Αυστραλό που σε 2 ώρες και 28 λεπτά, ολοκλήρωσε την ανατροπή του και ύψωσε το περίφημο αχλάδι στον ουρανό του Ακαπούλκο.

“Χρειάστηκε να παλέψω σκληρά για να μείνω στο ματς, ειδικά στο 2ο σετ. Το πρώτο game του 3ου σετ ήταν ακριβώς σαν τον ημιτελικό μου κόντρα στον Ρούνε. Είχα αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου και πίεσα τον εαυτό μου να αντέξει. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ξεφύγω” πρόσθεσε ο Ντε Μινόρ.