Νικ Κύργιος: «Είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας» (vid)

Ο Νικ Κύργιος είναι ένας τενίστας που έχει δώσει πολλές αφορμές να σχολιαστεί είτε αρνητικά είτε θετικά τόσο εντός των γηπέδων όσο και εκτός αυτών.

Νικ Κύργιος: «Είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας» (vid)

Ο Νικ Κύργιος ήταν φιλοξενούμενος στο podcast IMPAULSIVE του Λόγκαν Πολ και, ως συνήθως, είπε πράγματα που θα συζητηθούν!

Τένις και αποτυχία

«Το τένις είναι δύσκολο επειδή πρέπει να μάθεις να ζεις με την αποτυχία», ανέφερε ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon. «Κάθε εβδομάδα υπάρχει μόνο ένας νικητής και όλοι οι υπόλοιποι είναι ηττημένοι. Και δεν είναι μόνο ένα ματς, αφού πιθανότατα θα ακολουθήσει μια ήττα και την επόμενη εβδομάδα».

Είναι ο λιγότερος επαγγελματίας

«Θα έλεγα πως εγώ είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας. Δεν κάνω ζέσταμα πριν από τους αγώνες μου, δεν έχω προπονητή, το δοκίμασα αλλά δεν μου ταίριαζε. Είναι το μόνο που γνωρίζω, από όταν ήμουν 7 ετών».

Ο Κύργιος και η σχέση του με τα toilet breaks, τα οποία πάντα... σηκώνουν συζήτηση.

«Οι κανόνες για το μπάνιο είναι τόσο ηλίθιοι, συνέχεια τσακώνομαι με τους διαιτητές γι' αυτό. Πολλές φορές παίρνω και πρόστιμο, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω κάτι τρελό. Αν το συγκρίνεις με άλλα αθλήματα, απλά είμαι ο εαυτός μου»

Η παρουσία του στον τελικό του Wimbledon

«Το Wimbledon πέρσι ήταν η ευκαιρία μου, ήταν πραγματικά η ευκαιρία μου. Αν είχα κερδίσει, ειλικρινά, νομίζω πως θα σταματούσα το τένις για τουλάχιστον έναν χρόνο ή δυο. Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω Grand Slam. Στο Wimbledon ήμουν κοντά, ήμουν δύο σετ μακριά από το να τα καταφέρω. Κέρδισα το πρώτο σετ και σκέφτηκα ότι αυτό είναι, αλλά μετά δεν ήμουν σε θέση να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο και ο Νόβακ έμεινε στο ίδιο επίπεδο και κατάφερε να με κερδίσει».

Ο Φέντερερ, ο Τζόρνταν, ο Νόβακ, ο Μάκενροου και ο Σάμπρας

«O Φέντερερ και ο Τζόρνταν είναι αρκετά παρόμοιοι, αλλά νομίζω στατιστικά ο Nόβακ είναι καλύτερος. Ο Τζόρνταν πιστεύω πως θα μπορούσε να παίζει στο NBA ακόμα και στη σημερινή εποχή, ενώ φαίνεται πως ο Mάκενροου ή ο Σάμπρας δεν θα είχαν καμία ελπίδα αν έπαιζαν σήμερα στο επίπεδο που έπαιζαν τότε».