Davis Cup: Ορατή η πιθανότητα για Ελλάδα-Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο

Το όραμα των ανθρώπων της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης είναι να δουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται στο Καλλιμάρμαρο, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς σε συνέντευξή του.

Davis Cup: Ορατή η πιθανότητα για Ελλάδα-Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού τένις, Σπύρος Ζαννιάς αποκάλυψε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας τη συγκεκριμένη έδρα για τον αγώνα του World Group I με την Σλοβακία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ αναφέρθηκε και στην παρακαταθήκη που άφησε στο ελληνικό τένις η πρόσφατη εμπειρία στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου πάνω από 24,000 κόσμου στήριξε την Εθνική ομάδα στη νίκη επί του Εκουαδόρ.

Λόγω της εποχής που θα πραγματοποιηθεί το tie με τη Σλοβακία, θα πρέπει το γήπεδο να είναι indoor και σίγουρα η ιδέα να στηθεί ένα γήπεδο τένις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, φαντάζει μοναδική.

Όπως δήλωσε ο κ.Ζαννιάς, υπάρχει και η εναλλακτική του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όμως προτεραιότητα θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο.

“Oι αγώνες θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο 16 & 17 και θα προτείνω στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεννόηση με την ΕΟΕ και εναλλακτικά, εφόσον υπάρξουν δυσκολίες για το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αρχίζουν την 8η.10.2023 και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ” είπε χαρακτηριστικά.

“Εφόσον νικήσουμε περνάμε στα προκριματικά της τελικής φάσης και θα υπάρξει ακόμη μια συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2024 με μία από τις ομάδες που θα έχει ηττηθεί στη τελική φάση του 2023. Εάν και αυτή η συνάντηση είναι νικηφόρα για την εθνική μας, τότε θα παίξουμε στη τελική φάση του 2024 με τη συμμετοχή 16 χωρών. Στόχος εφικτός!

Οι συνεχόμενες νίκες στους αγώνες δίνουν μεγάλη ώθηση και κύρος στο ελληνικό τένις, αφού η ITF αναβαθμίζει διαρκώς το Davis Cup, που μαζί με το Ολυμπιακό τουρνουά είναι οι κορυφαίες διοργανώσεις της. Η παρουσία της σημαίας σε υψηλές διαβαθμίσεις του Davis Cup θα ξεσηκώσει το φίλαθλο κοινό, αφού οι αγώνες της εθνικής θα έχουν αντιπάλους τα μεγαθήρια του αθλήματος” πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΟΑ, δεν στάθηκε μόνο στο Davis Cup και αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ομοσπονδίας για μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση όπως το exhibition event “Laver Cup” το οποίο θα διεκδικήσουν για τη χρονιά 2026, με έδρα και πάλι το Καλλιμάρμαρο.

“Διεκδικούμε μαζί με τον Δήμο Αθηναίων το Laver Cup 2026 και παλεύουμε την ανάληψη ΑΤΡ 250 μαζί με φορείς από την Ελλάδα και τον Διεθνή χώρο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, διοργανώσεις που θα δώσουν μεγάλη προβολή στην ΕΦΟΑ και στη χώρα μας” είπε.