Σάκκαρη: Στην 4αδα του τουρνουά του Λινζ, αφού έσπασε την ...κατάρα με την Bέκιτς (2-0 σετ)!

Η Mαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία για πρώτη φορά μετά το ...2018 με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Λινζ, στην Αυστρία!

Σάκκαρη: Στην 4αδα του τουρνουά του Λινζ, αφού έσπασε την ...κατάρα με την Bέκιτς (2-0 σετ)!

Oύτε η τενίστρια που είχε να κερδίσει από το 2018 (κι έχανε με επιμέρους σκορ 5-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις...) μπόρεσε να φράξει το δρόμο της Μαρίας Σάκκαρης στα ημιτελικά του τουρνουά του Λινζ.

Η Eλληνίδα πρωταθλήτρια, επικράτησε της καλής της φίλης (αλλά και ...κακού της δαίμονα!) Ντόνα Βέκιτς, επικρατώντας 2-0 σετ και προκρίθηκε στην τετράδα της αυστριακής διοργάνωση.

Το πρώτο σετ η Ελληνικά έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ παίρνοντας το επόμενο και από το 4-1 εφτάσε στο 6-3.

Στο 2ο παρότι προηγήθηκε 2-0 βρέθηκε να κυνηγά 3-2, αλλά το γύρισε (4-3) με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ αφού έχασε ματς πόιντ στο σερβίς της.

Εκεί παρότι η τενίστρια από την Kροατία είχε πέντε σετ πόιντς (3 διαδοχικά) ανταπεξήλθε και νίκησε παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εκεί η 7η τενίστρια, παγκοσμίως, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Τάουσον (Νο141) και την Μάρτιτς (Νο34).

Το ματς: Το πρώτο σετ ουσιαστικά κρίθηκε στο τέταρτο και το πέμπτο game. Στο πρώτο η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break και στη συνέχεια άντεξε στην πίεση της Βέκιτς για να προηγηθεί με 4-1.

Το δεύτερο σετ άρχισε με μια μεγάλη μάχη. Η Σάκκαρη το πάλεψε και τελικά έφτασε στο break, ενώ αμέσως μετά κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0.

Η Ντόνα Βέκιτς απάντησε αμέσως και με τρία διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να προηγηθεί με 3-2. Η Σακ κατάφερε να κάνει νέο break αμέσως μετά και να προηγηθεί με 4-3.

Στη συνέχεια έσβησε τριπλό break point της Βέκιτς για να κρατήσει το σερβίς της. Έπειτα η Βέκιτς κράτησε το δικό της και έκανε το break που την κράτησε ζωντανή.

Η Σάκκαρη δημιούργησε τριπλό break point, αλλά η Βέκιτς άντεξε και κάπως έτσι οι δύο αθλήτριες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ.