Davis Cup: Κατάμεστο ΟΑΚΑ για τον Τσιτσιπά

Ιστορικές στιγμές για την εγχώρια αντισφαίριση, αφού το κλειστό του ΟΑΚΑ, που έχει μετατραπεί σε κορτ, θα γνωρίσει πιένες με περισσότερους από 14.000 θεατές να αναμένονται τόσο σήμερα (4/2) όσο και αύριο (5/2).

Davis Cup: Κατάμεστο ΟΑΚΑ για τον Τσιτσιπά

Πόλος έλξης η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος στα χρονικά Έλληνας τενίστας (Νο 3 παγκοσμίως και πρόσφατος φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν) θα ηγηθεί της Εθνικής στην προσπάθεια πρόκρισης.

Μάλιστα θα συμμετέχει στην εναρκτήρια αναμέτρηση αντιμετωπίζοντας το No 2 του Εκουαδόρ, Αλαβάρο Γκιγέν, ενώ την αγωνιστική σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο Μιχάλης Περβολαράκης (εφόσον αγωνιστεί), αφού είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί κόντρα στον No 1 του Ισημερινού, Άντρες Αντράντε. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Αριστοτέλης Θάνος.

Το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο Τσιτσιπά, Αλέξανδρο Σκορίλα και Αριστοτέλη Θάνο. Αρχηγός αποστολής είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς και εθνικός προπονητής ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, ενώ μέλη της ελληνικής ομάδας είναι ακόμα ο γιατρός Διονύσης Χίσσας, ο γυμναστής Χρήστος Φιωτάκης, ο ψυχολόγος Κώστας Περγαντής, ο φυσικοθεραπευτής Απόστολος Μιχαλάκας και ο βοηθός προπονητή Θανάσης Μανέκας.

«Στόχος ο τίτλος σε 3-4 χρόνια»

Παραμονή της έναρξης των αναμετρήσεων, στη συνέντευξη Τύπου, ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος οριοθέτησε ως μακροπρόθεσμο στόχο την κατάκτηση του Ντέιβις Καπ!

«Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι τιμή για όλους μας. Στόχος, όσο ακραίο κι αν ακούγεται, ο τίτλος του Ντέιβις Καπ σε 3-4 χρόνια από τώρα. Το πιστεύω. Είναι από τα τενιστικά μου όνειρα» δήλωσε, αρχικά, ο «Στεφ», πριν αναφερθεί στην κατάστασή του: «Έχουν περάσει 4-5 μέρες από τον τελικό στη Μελβούρνη, έχω ξεπεράσει την κούραση και το τζετ λαγκ. Είμαι… πεινασμένος για τένις και δράση. Δύσκολα περιγράφεται το συναίσθημα που έχω, γιατί μετά από ένα μεγάλο τουρνουά στην Αυστραλία είμαι προσηλωμένος και πάλι σε έναν μεγάλο στόχο. Θα δώσω ό,τι έχω τώρα και θα ξεκουραστώ μετά, για να συνεχίσω το υπόλοιπο της χρονιάς μου».

Λίγο μετά την κλήρωση είχε πει για την κοσμοσυρροή που αναμένεται: «Έχει γραφτεί μεγάλη ιστορία εδώ. Δεν έχω βιώσει κάτι παρόμοιο στον χώρο του τένις κυρίως στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που καταφέραμε κάτι τέτοιο μαζί με την Ομοσπονδία. Είμαι χαρούμενος που είμαι καλά και θα παίξω για το εθνόσημο. Για μένα είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα».

Το πρόγραμμα των αγώνων ανάμεσα σε Ελλάδα και Εκουαδόρ

ΣΗΜΕΡΑ (4/2) (Έναρξη αγώνων στις 11.00)

Στέφανος Τσιτσιπάς - Άλβαρο Γκιγέν (Νο 731)

Περβολαράκης - Αντρές Αντράντε (Νο 564)

ΚΥΡΙΑΚΗ (5/2) (Έναρξη αγώνων στις 12.00)

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πέτρος Τσιτσιπάς / Γκονζάλο Εσκομπάρ (Νο 44) - Ντιέγκο Ιντάλγκο (Νο 76)

Στέφανος Τσιτσιπάς - Αντρές Αντράντε (Νο 564)

Μιχάλης Περβολαράκης - Άλβαρο Γκιγιέν (Νο 731)