Australian Open: Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) τον Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open!

Australian Open: Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Το πρώτο σετ κατέληξε στα χέρια του Έλληνα τενίστα, με τους δύο αθλητές να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ο οποίος κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους [7-6 (2)].

Το δεύτερο το πήρε 6-4, κρατώντας το σερβίς του. Και οι οιωνοί έδειχναν πλέον... πρόκριση, καθώς ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ ματς στο Australian Open, έχοντας κατακτήσει το πρώτο σετ, ενώ σε Grand Slam έχει χάσει μόλις μία φορά προηγούμενος με 2-0.

Στο 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-3 στα games, αλλά ο Χατσάνοφ «καθάρισε» τα επόμενα τρία, περιορίζοντας τον Έλληνα μόλις σε δύο πόντους στο διάστημα αυτό. Το σετ έφτασε στο τάι μπρέικ, όπου έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη κατέληξε στον Ρώσο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διπλό match point, αλλά ο Χατσάνοφ τα έσβησε και τα δύο, κατακτώντας το σετ με 7-6 (6).

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 και με συντήρηση δυνάμεων έφτασε στο τελικό 6-3, που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην 4η συμμετοχή του σε ημιτελικό.

Αντίπαλος του στον τελικό της Κυριακή (29/1, 10:30) θα είναι ένας εκ των Τζόκοβιτς (Σερβία) - Πολ (ΗΠΑ), οι οποίοι κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό.