Australian Open: Στον τελικό Σαμπαλένκα - Ριμπάκινα

H Αρίνα Σαμπαλένκα παίζοντας απόλυτο τένις στο 2ο set επικράτησε με 7-6(1), 6-2 της Μάγκντα Λινέτ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Australian Open που είναι και ο παρθενικός σε Grand Slam στην καριέρα της.

Australian Open: Στον τελικό Σαμπαλένκα - Ριμπάκινα

Το εκπληκτικό ξεκίνημα της Σαμπαλένκα καλά κρατεί με τη Λευκορωσίδα να σημειώνει την 10η σερί νίκη της το 2023 και χωρίς να έχει ακόμα χάσει set (20-0). Η Νο5 του κόσμου μπορεί να δυσκολεύτηκε στο 1ο set, ωστόσο στο 2ο σκέλος του ημιτελικού ήταν εκπληκτική φτάνοντας σε μια άνετη πρόκριση.

Άκρως επιθετική απέναντι στην…αμυντική Λινέτ, η Σαμπαλένκα τελείωσε το ματς με 33 winners έναντι μόλις 9 της Πολωνής, ενώ είχε και 25 αβίαστα λάθη με το service της να είναι αρκετά συνεπές με 70% κερδισμένους πόντους στο 1ο service και 64% στο 2o.

Η Σαμπαλένκα ξεκίνησε με break τη συνάντηση (1-0) με τη Λινέτ όμως να το παίρνει πίσω στο 4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2. Με τις δύο ημιφιναλίστ να φτάνουν σε εύκολα hold το set oδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου η Σαμπαλένκα ήταν εκπληκτική παίρνοντας τους 6 πρώτους πόντους για να το κλείσει λίγο αργότερα με το επιβλητικό 7/1.

Καταιγιστική και στο 2ο μέρος του ημιτελικού η Σαμπαλένκα, κέρδισε τα 5 από τα 6 πρώτα games φτάνοντας το 5-1, ενώ απείλησε και με 3ο break φτάνοντας σε τριπλό match-point τα οποία έσβησε η Λινέτ μειώνοντας σε 5-2 με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα με τη Σαμπαλένκα να κλείνει την πρόκριση στο service της.

Στον τελικό του Σαββάτου η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα που νωρίτερα επικράτησε της Βικτόρια Αζαρένκα.

tennis24.gr