Australian Open: Στα ημιτελικά και παίζουν μεταξύ τους οι Σαμπαλένκα και Λινέτ (highlights)

Οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Μάγκντα Λινέτ ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ντόνα Βέκιτς και Καρολίνα Πλίσκοβα αντίστοιχα και θα συναντηθούν την Πέμπτη (26/1) στα ημιτελικά του Australian Open.

Australian Open: Στα ημιτελικά και παίζουν μεταξύ τους οι Σαμπαλένκα και Λινέτ (highlights)

Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα τους προκρίθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/1) οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Μάγκντα Λινέτ, με τη νίκη της δεύτερης να λογίζεται ως σημαντική έκπληξη.

Η Σαμπαλένκα ήταν... αδυσώπητη απέναντι στην Ντόνα Βέκιτς (Κροατία), την οποία νίκησε με 6-3, 6-2, σε ένα ματς πάντως που ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Η 24χρονη Λευκορωσίδα φτάνει στον τέταρτο ημιτελικό της καριέρας της, καθώς το είχε καταφέρει στο Wimbledon (2021) αλλά και στο US Open (2021, 2022).

Στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό της Τετάρτης η Μάγκντα Λινέτ έκανε την έκπληξη και απέκλεισε -επίσης σε straight sets- την Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) με 6-3, 7-5. Αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός Grand Slam της 30χρονης Πολωνής, η οποία φαίνεται πως φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο πολύ αργά στην καριέρα της.

Σαμπαλένκα και Λινέτ θα συναντηθούν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Πέμπτης, όχι νωρίτερα από τις 11.45, μετά τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Έλενα Ριμπάκινα και Βικτόρια Αζαρένκα. Οι δύο αθλήτριες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, με τη Σαμπαλένκα να επικρατεί σε αμφότερες (το 2018 στην Κίνα και το 2021 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο), χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ από τη Λινέτ.