Australian Open: Καταιγιστική η Σφιόντεκ

Έναν υγιεινό περίπατο έκανε η Ίγκα Σφιόντεκ στον τρίτο της αγώνα στη Μελβούρνη, εξασφαλίζοντας με άνεση το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Australian Open.

Australian Open: Καταιγιστική η Σφιόντεκ

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά στη Margaret Court Arena για να ξεπεράσει με το εντυπωσιακό 6-0, 6-1 το εμπόδιο της qualifier Ισπανίδας, Κριστίνα Μπούκσα.

Μπορεί η Μπούκσα να προερχόταν από τη σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Μπιάνκα Αντρέσκου στο 2ο γύρο, ωστόσο απέναντι στην Σφιόντεκ δεν μπόρεσε να αντιπαρατάξει τίποτα.

Η 21χρονη Πολωνή ήταν συγκεντρωμένη και κυρίαρχη από το ξεκίνημα του ματς και με το πλουραλιστικό παιχνίδι της, περιόρισε σε εντελώς παθητικό ρόλο την αντίπαλό της.

Με 15 winners και μόλις 5 αβίαστα λάθη τελείωσε το ματς η Σφιόντεκ η οποία δεν επέτρεψε στην Μπούκσα να δημιουργήσει καν προϋποθέσεις για break και έδειξε έτοιμη για την πιο δύσκολη συνέχεια που περιλαμβάνει την αναμέτρηση με την Έλενα Ριμπάκινα στον 4ο γύρο του Happy Slam.

Η 23χρονη Καζάκα, Νο22 του ταμπλό, νωρίτερα πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Ντάνιελ Κόλινς με 6-2, 5-7, 6-2 παίρνοντας για πρώτη φορά την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης.

Λίγο νωρίτερα, τη δική της δήλωση έκανε η Τζέσικα Πέγκουλα που είναι από τα ισχυρά αουτσάιντερ για τον τίτλο στη Μελβούρνη, κερδίζοντας 6-0, 6-2 τη Μάρτα Κόστιγιουκ και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού.

Εντυπωσιακή και η Κόκο Γκοφ που κέρδισε 6-3, 6-2 τη συμπατριώτισσά της, Μπερνάρντα Πέρα με την Γέλενα Οσταπένκο να σφραγίζει το ραντεβού με την 18χρονη Αμερικανίδα στον 4ο γύρο.

tennis24.gr