Ναδάλ: «Ως υπερασπιστής του τίτλου δεν μπορούσα να εγκαταλείψω»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τον αποκλεισμό του από τον ΜακΝτόναλντ, ενώ μίλησε και για τον τραυματισμό του, χωρίς ωστόσο να τον χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία.

Ναδάλ: «Ως υπερασπιστής του τίτλου δεν μπορούσα να εγκαταλείψω»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τον απρόσμενο αποκλεισμό του από τον ΜακΝτόναλντ και για το άδοξο τέλος του από το Australian Open. Ο Ισπανός τενίστας αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο διογκώθηκε στην πορεία του αγώνα. Παρόλα αυτά όπως δήλωσε, ως υπερασπιστής του τίτλου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει.

«Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, όντας ο υπερασπιστής του τίτλου εδώ. Δεν ήθελα να αφήσω το γήπεδο με απόσυρση. Καλύτερα τώρα, έχασα. Δεν έχω να πω κάτι παρά μόνο να συγχαρώ τον αντίπαλο. Έτσι είναι το άθλημα. Προσπαθείς για το καλύτερο μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η φιλοσοφία του αθλήματος. Αυτό πρεσβεύει το άθλημα. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτό σε όλη την καριέρα μου» ήταν αρχικά τα λόγια του Ναδάλ.

Στην συνέχεια ο θρύλος του τένις αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, χωρίς ωστόσο να θεωρεί πως είναι κάτι σημαντικό: «Είχα πρόβλημα τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά τίποτα σαν το σημερινό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν είναι ο μυς, αν είναι ο σύνδεσμος. Έχω ιστορία με τον γοφό, χρειάστηκε να κάνω θεραπείες, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Δεν μπορώ να κινηθώ. Δεν θα ξέρω μέχρι να κάνω τις εξετάσεις. Παρεμπιπτόντως, βαρέθηκα να μιλάω γι' αυτό. Το καταλαβαίνω, αλλά έχασα το ματς. Αυτό είναι. Προσπάθησα ως το τέλος, δεν ξέρω αν θα κέρδιζα το ματς αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Θα είχα, όμως, καλύτερες πιθανότητες»