Australian Open: Χωρίς σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας, απαγόρευσε την Τρίτη (17/1) τις σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το Australian Open, μετά από σχετικό αίτημα του Ουκρανού πρέσβη.

Australian Open: Χωρίς σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

«Οι σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, απαγορεύονται στο Australian Open», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση τέθηκε σε «άμεση» ισχύ: «Η αρχική μας πολιτική, ήταν ότι οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να τις φέρουν μαζί τους, αλλά δεν θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν αναστάτωση».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, κάλεσε την αυστραλιανή ομοσπονδία να αναλάβει δράση.

«Καταδικάζω έντονα την δημόσια επίδειξη ρωσικών σημαιών κατά την διάρκεια του αγώνα της Ουκρανής τενίστριας, Κατερίνα Μπαϊντλ στο Australian Open», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι κάλεσε την αυστραλιανή ομοσπονδία να επιβάλει την πολιτική της «ουδέτερης σημαίας».

Η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο 5 στον κόσμο, επεσήμανε ότι δεν έχει αντίρρηση για την απόφαση να απαγορευθούν οι σημαίες «εάν όλοι νιώθουν καλύτερα έτσι», ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το άθλημα δεν είναι πολιτικό ζήτημα».