United Cup: Έπεσε μαχόμενη η Ελλάδα

Μετά την συγκλονιστική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά που μείωσε σε 2-1 νίκες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν μπόρεσε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ολική ανατροπή και η Ελλάδα αποκλείστηκε από την Ιταλία στα ημιτελικά του United Cup.

United Cup: Έπεσε μαχόμενη η Ελλάδα

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προτιμήθηκε την τελευταία στιγμή έναντι της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, λόγω της θετικής προϊστορίας της κόντρα στην Λούσια Μπρονζέτι, και ηττήθηκε με 6-2, 6-3 με την Ιταλία να πετυχαίνει την 3η και καθοριστική νίκη στο tie με την Ελλάδα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Έτσι, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρώτο United Cup που διεξήχθη σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Αυστραλίας, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά.

Στον τελικό του United Cup η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ όπου με τη σειρά της κέρδισε 5-0 την Πολωνία στον πρώτο ημιτελικό.

Η Μπρονζέτι ήταν πιο σταθερή από τη βασική γραμμή και περισσότερο επικίνδυνη στα service games της Γραμματικοπούλου. Η Ιταλίδα, No54 στον κόσμο, ξεκίνησε με δύο σερί breaks και δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το πρώτο σετ.

Το 2ο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, με την Μπρονζέτι να παίρνει προβάδισμα με break (2-1) και τη Γραμματικοπούλου να παλεύει να παραμείνει στο ματς, χωρίς ωστόσο να έχει λύσεις στο σερβίς της αντιπάλου της.

Η Ιταλίδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της με ένα ακόμη break στο τελευταίο game, ολοκληρώνοντας τη νίκη της μετά από 1 ώρα και 19 λεπτά αγώνα.

Πηγή: tennis24.gr