Μαρία Σάκκαρη: Κορυφαία πρέσβειρα του τένις για το 2022!

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε η κορυφαία πρέσβειρα του τένις το 2022 στα ετήσια βραβεία της WTA, κάνοντας δικό της το βραβείο, Jerry Diamond ACES Award.

Μαρία Σάκκαρη: Κορυφαία πρέσβειρα του τένις για το 2022!

Σπουδαία διάκριση για την Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αναδείχθηκε κορυφαία πρέσβειρα του γυναικείου τένις για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες!

Στα ετήσια βραβεία της WTA είχε την τιμητική της η 27χρονη, μιας και έκανε δικό της, το ιστορικό "Jerry Diamond ACES Award", στην επανεμφάνιση του συγκεκριμένου βραβείου μετά από τρία χρόνια.

Από το 1995, το «Jerry Diamond ACES Award» είναι από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στις διακρίσεις της WTA και η Μαρία Σάκκαρη, φέτος, μπήκε στο πολύ μικρό κλαμπ των γυναικών που το έχουν κατακτήσει.

Τρία χρόνια μετά την Κίκι Μπέρτενς (2019), η Μαρία αναδείχθηκε κορυφαία πρέσβειρα του γυναικείου τένις για το 2022, στο Tour της WTA.

Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, Μαρτίνα Χίνγκις, Αναστασία Μίσκινα, Καρολίν Βοζνιάκι και Βικτόρια Αζαρένκα είναι οι πέντε τενίστριες, που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει το βραβείο από δυο φορές.

Άλλες 13 τενίστριες, συμπεριλαμβανομένων των Σιμόνα Χάλεπ, Πέτρα Κβίτοβα, Αντζελίκ Κέρμπερ, Ελίνα Σβιτολίνα και Άνα Ιβάνοβιτς, έχουν επίσης κατακτήσει το "Jerry Diamond ACES Award".

Συνολικά, μαζί με τη Σάκκαρη, μόλις 19 αθλήτριες, έχουν κάνει δική τους τη συγκεκριμένη διάκριση, που έχει να κάνει με τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες που κάνει η εκάστοτε τενίστρια, για να προωθήσει το τένις στον κόσμο.

Εντός, κι εκτός courts.