Tσιτσιπάς: «Δεν είμαι περήφανος για ότι συνέβη με τον Κύργιο...»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη στην Cosmote TV μεταξύ άλλων μίλησε και για το περιβόητο ματς με τον Νικ Κύργιο, στο Γουίμπλεντον, όπου είχε βγει εκτός εαυτού, λέγοντας πως ήταν η πιο άβολη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ.

Tσιτσιπάς: «Δεν είμαι περήφανος για ότι συνέβη με τον Κύργιο...»

Μεγάλη συνέντευξη στην Cosmote TV παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την αναμέτρηση τουμε τον Νικ Κύργιο, στο Γουίμπλεντον, όπου είχε βγει εκτός εαυτού.

Μάλιστα όπως είπε δεν είναι καθόλου περήφανος γιατί ότι έγινε εξηγώντας πως ήταν η πιο άβολη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Ελληνοαυστραλός (Νο22) έκοψε την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο4) στο γκραν σλαμ του Λονδίνου, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3. 7-6) , με ανατροπή, σ' ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση εκατέρωθεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Στεφ» παρεκτράπηκε και πέταξε μια μπάλαστις κερκίδες, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί χάνοντας πόντο.

«Δεν έχω βρεθεί ξανά σε μια τόσο άβολη κατάσταση, να προσπαθεί τόσο έντονα ο αντίπαλός μου να με βγάλει εκτός ρυθμού. Χρησιμοποιώντας τα πάντα, ό,τι είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εναντίον μου, κάτι που βρήκα πολύ ανήθικο.

Υπήρχε μια αντίδραση μετά, για την οποία φυσικά και δεν είμαι περήφανος, ακόμα και τώρα όταν το σκέφτομαι δεν ξέρω πως συνέβη αυτό. Ήταν μια αυτόματη αντίδραση και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στο μέλλον για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Όσον αφορά την αξέχαστη βραδιά της τελευταίας αναμέτρησης του Ρότζερ Φέντερερ, στο Λέιβερ Καπ, την οποία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά, αλλά και την απόσυρσή του είπε:

«Ήθελα να πάω να κάτσω δίπλα του, αλλά μετά σκέφτηκα πως εκείνη η θέση άνηκε στον Ναδάλ. Δεν μου είπε κανείς τίποτα, αλλά το ένιωσα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή και ταυτοχρόνως θλιβερή, γιατί το τένις έχασε έναν θρύλο. Έκλαιγα για 2 συνεχόμενες μέρες, ακόμα και το επόμενο πρωί όταν ξύπνησα, μου ήταν δύσκολο να διανοηθώ τι συνέβη.

Ο Φέντερερ, για μένα, σήμαινε τα πάντα. Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παίζω τένις και να ονειρεύομαι να κερδίζω το Wimbledon και φυσικά ένας απ' τους λόγους που ξεκίνησα να παίζω με το ένα χέρι backhand. Δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια και μου πήρε λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ, αλλά φυσικά ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη για το υπόλοιπο της ζωής μου».