Τσιτσιπάς: «Μετάνιωσα για όσα είπα για τον Ρούμπλεφ - Αν τον δω, θα του ζητήσω συγγνώμη»

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την ατάκα «κατάφερε να επικρατήσει με τα λίγα εργαλεία που έχει στο παιχνίδι του», την οποία είχε πει για τον Αντρέι Ρούμπλεφ μετά τον αγώνα τους στο πλαίσιο των ATP Finals.

Τσιτσιπάς: «Μετάνιωσα για όσα είπα για τον Ρούμπλεφ - Αν τον δω, θα του ζητήσω συγγνώμη»

Μετά το παιχνίδι τους στο πλαίσιο των ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μιλήσει απαξιωτικά για τον Αντρέι Ρούμπλεφ, κάτι που πλέον έχει μετανιώσει, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Arab News, ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι.

Τότε, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε υποστηρίξει: «Ένιωσα πως ήμουν ο καλύτερος παίκτης εκεί έξω, πως μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα με την μπάλα, να είμαι πιο δημιουργικός. Δεν χρειάζεται καν να το πω αυτό, νομίζω ήταν ξεκάθαρο. Αλλά κατάφερε να επικρατήσει με τα λίγα εργαλεία που έχει στο παιχνίδι του. Ήταν σε θέση να τα αξιοποιήσει και να πάρει τη νίκη».

Αφότου σκέφτηκε τα λεγόμενά του, ο Τσιτσιπάς τόνισε για τα παραπάνω σχόλια:

«Αυτό που είχα πει στη συνέντευξη Τύπου για τον Ρούμπλεφ, ήταν λάθος και άδικο. Το είχα δει από μια διαφορετική προσέγγιση, ήθελα να τον πεισμώσω για τον επόμενο αγώνα του, για να παίξει ακόμα καλύτερα. Ήθελα να δυναμώσω τη φωτιά μέσα του, να είναι πιο διψασμένος και συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα.

Ο Ρούμπλεφ είναι εκπληκτικός παίκτης Έχει πολλά όπλα και τα χρησιμοποιεί πολύ καλά στο γήπεδο. Χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα, είναι σαν τον Μάρατ Σάφιν της νέας γενιάς. Είναι ένας από τους πιο πειθαρχημένους παίκτες και σπουδαίος επαγγελματίας.

Ναι, μετάνιωσα. Δεν ήταν καλό για μένα. Ήμουν πληγωμένος που δεν έφτασα ως το τέλος του τουρνουά. Προσπάθησα να βγάλω όλη την αρνητική ενέργεια, αλλά αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ακόμα και αν πίστευα ότι θα έβγαινε κάτι καλό απ' αυτό. Σίγουρα αν τον δω θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη, γιατί ασφαλώς δεν πιστεύω πραγματικά αυτά που είπα για εκείνον».