Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Μεντβέντεφ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 3 ώρες και 11 λεπτά για να νικήσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ μία μέρα πριν τα ημιτελικά.

Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Μεντβέντεφ

Το παιχνίδι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά στην εξέλιξη του ATP Finals, αλλά παρόλα αυτά οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα για να πάρουν τη νίκη και πρόσφεραν μία σπουδαία αναμέτρηση στο Τορίνο.

Ο Τζόκοβιτς ήθελε τη νίκη για να παραμείνει αήττητος και ο Μεντβέντεφ για να τελειώσει τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ρώσος έβαλε πολύ δύσκολα στον Σέρβο τενίστα, που πήρε τη νίκη με 6-3, 6-7, 7-6.

Γι' ακόμα μία φορά ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε πως είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του φετινού ATP Finals, αλλά μία ημέρα πριν τον ημιτελικό έπαιξε τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα της διοργάνωσης.

Για τον Τζόκοβιτς όλα πήγαιναν καλά από την αρχή και παρά το χαμένο break point δεν άφησε χαμένη τη δεύτερη ευκαιρία και έκανε πρώτος το 5-3, ενώ κράτησε το σερβίς του για το 6-3 και σχετικά γρήγορα πήρε το πρώτο σετ.

Στη συνέχεια όμως ο Μεντβέντεφ αντιστάθηκε και πραγματοποιήθηκαν δύο σετ που ξεπέρασαν τη μία ώρα το καθένα. Ο Ρώσος αξιοποίηση το σερβίς του και πήρε το σετ, ενώ και το τρίτο σετ πήγε σε τάι μπρέικ με τον Σέρβο τελικά να επιβάλλεται με 7-2 ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.