ATP Finals: Εφτάψυχος Τσιτσιπάς, 2-1 με ανατροπή στην... ανατροπή του Μεντβέντεφ! (vids, highlights)

Σε ένα... τρελό παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε με ανατροπή στην... ανατροπή του Ντανίλ Μεντβέντεφ και πήρε τεράστια νίκη με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6) στους ATP Finals του Τορίνο!

ATP Finals: Εφτάψυχος Τσιτσιπάς, 2-1 με ανατροπή στην... ανατροπή του Μεντβέντεφ! (vids, highlights)

Τεράστια νίκη ψυχολογίας και ουσίας πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Ντανιλ Μεντβέντεφ το βράδυ της Τετάρτης (16/11)! Ο Έλληνας άσος νίκησε τον αντίπαλό του με 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1) και ξαναμπήκε για τα καλά στο... κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά των ATP Finals στο Τορίνο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος στο πρώτο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και κράτησε εύκολα το σερβίς του με εξαιρετικά χτυπήματα, για να φτάσει στην κατάκτησή του με 6-3. Στο δεύτερο οι δύο αθλητές πορεύονταν κυριολεκτικά πόντο-πόντο, με αμφότερους να κρατούν το σερβίς τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μοιραία το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος είχε τρία ματς πόιντ στη διάθεσή του!

Κι όμως, ο... εφτάψυχος Ρώσος έσωσε και τα τρία, για να φτάσει αυτός τελικά στην κατάκτηση του σετ με 13-11 στους πόντους, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και δίνοντας παράταση στην αγωνία. Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν με ισχυρά σερβίς και είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα εξ αυτών τελείωσαν με τον υποδοχέα να μην παίρνει ούτε πόντο. Αυτό άλλαξε στο έβδομο γκέιμ, το οποίο κατέκτησε ο Μεντβέντεφ εκμεταλλευόμενος κάποια άσχημα forehand που «πρόδωσαν» τον Στέφανο.

Με το μομέντουμ πλήρως υπέρ του Ρώσου, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έδειξε αστείρευτα ψυχικά αποθέματα. Μπρέικ στο μπρέικ από τον Στέφανο στο δέκατο γκέιμ, κράτημα του σερβίς του και προβάδισμα με 6-5! Ο Μεντβέντεφ κράτησε κι αυτός το δικό του σερβίς, για να οδηγηθούμε σε δεύτερο σερί τάι μπρέικ.

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε πλήρως, με την ψυχολογία του Ρώσου να έχει πέσει εμφανώς στο ναδίρ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-0 και κατέκτησε το σετ με 7-1 στους πόντους, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 4-7 απέναντι στον Ρώσο, τον οποίο και άφησε οριστικά εκτός συνέχειας των ATP Finals!