Ανατροπή: Άρση απαγόρευσης στη βίζα του, θα παίξει κανονικά στο Australian Open του 2023!

Σε αντίθεση με το τουρνουά του 2022, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό Όπεν του 2023!

Ανατροπή: Άρση απαγόρευσης στη βίζα του, θα παίξει κανονικά στο Australian Open του 2023!

Χαρμόσυνα νέα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τους φίλους του ανά την υφήλιο προέκυψαν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία του είχαν απαγορέψει να αγωνιστεί στο γκραν σλαμ της Μελβούρνης στις αρχές του 2022.

Πηγές από το περιβάλλον της κυβέρνησης που δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν δημόσια, δήλωσαν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άντριου Γκιλς θα δώσει στον Τζόκοβιτς τη βίζα ακυρώνοντας την αυτόματη 3ετή απαγόρευση που επήλθε από την απέλαση του Σέρβου τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεδομένου ότι η απόφαση δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής επίσημο χαρακτήρα, ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, θέλησε να κρατήσει αποστάσεις, τονίζοντας για το θέμα:

«Εξαρτάται αποκλειστικά από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Ξέρω ότι ο Νόβακ θέλει να έρθει και να παίξει. Λατρεύει την Αυστραλία και το Australian Open είναι το πιο πετυχημένο του τουρνουά».

Παρ' όλα αυτά, θεωρείται σίγουρο ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση της βίζας του «Νόλε», ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να αγωνιστεί σε ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά, όπου μάλιστα είναι και πολυνίκης με 9 κατακτήσεις.