WTA Finals: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Σάκκαρη

Στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της στο WTA Finals, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας ολοκληρώσει ιδανικά τη φάση των ομίλων.

WTA Finals: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Σάκκαρη

Σήμερα θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί της κορυφαίας διοργάνωσης με την οποία ολοκληρώνεται η σεζόν στο WTA Tour και η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό (23:30GR-Novasports) την Καρολίν Γκαρσία που εξασφάλισε στην τελευταία αγωνιστική την είσοδο στα ημιτελικά, με συγκλονιστική νίκη στο καθοριστικό tie break επί της Ντάρια Κασάτκινα.

Η Γαλλίδα που αγωνίζεται για δεύτερη φορά στο WTA Finals, μετά το 2017, έπαιξε για δυόμιση ώρες κόντρα στην Κασάτκινα και θα χρειαστεί να συνέλθει έχοντας λιγότερο από 24 ώρες πριν την αναμέτρηση με την Σάκκαρη.

“Το τελευταίο μας ματς στο Σινσινάτι ήταν πολύ κλειστό. Παίζει φοβερό τένις. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι” είπε η Γκαρσία και συνέχισε: “Σήμερα κέρδισα τη θέση μου στα ημιτελικά, παίζοντας επιθετικά. Αυτός είναι ο τρόπος μου τη φετινή χρονιά και θέλω να συνεχίσω έτσι γιατί το αυριανό είναι μεγάλο παιχνίδι”.

Σάκκαρη και Γκαρσία θα συναντηθούν για τρίτη φορά, με την 29χρονη Γαλλίδα να έχει φύγει νικήτρια και από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Η πρώτη ήταν στα ημιτελικά του Wuhan Open 2017 (2-0 set) και η δεύτερη πριν λίγους μήνες στον 4ο γύρο του Cincinnati Masters (7-6, 6-7, 6-1).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να τερματίσει από 4η έως 6η στη φετινή χρονιά. Αν κερδίσει την Γκαρσία και περάσει στον τελικό, θα εξασφαλίσει το Νο4 αρκεί η Αρίνα Σαμπαλένκα να μην κατακτήσει το τουρνουά.

Στον άλλο ημιτελικό (03:00GR-Novasports) θα αναμετρηθούν δύο καλές γνώριμες, η κορυφαία του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ και η Αρίνα Σαμπαλένκα οι οποίες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές φέτος, με την Πολωνή να φεύγει νικήτρια από όλες τις αναμετρήσεις.

Το συνολικό σκορ είναι 4-1 για την Σφιόντεκ η οποία είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας ήδη πανηγυρίσει δύο μεγάλους τίτλους μέσα στη χρονιά, στο Roland Garros και το US Open.

Πηγή: tennis24.gr