Μεντβέντεφ: «Δυσκολεύομαι να περπατήσω, άκουσα «κλικ» στο αριστερό μου πόδι...»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ εξήγησε τον λόγο αποχώρησης του από την αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς, στον ημιτελικό του Astana Open, με τον Σέρβο να προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής (09/10, 13.30) μ' αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μεντβέντεφ: «Δυσκολεύομαι να περπατήσω, άκουσα «κλικ» στο αριστερό μου πόδι...»

Επί πάνω από μια πενταετία ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν είχε εγκαταλείψει αγώνα του, αλλά το έκανε στον δεύτερο ημιτελικό του Astana Open, μ' αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 στα σετ.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του από το κορτ ο Ρώσος αποκάλυψε την αιτία της που είχε να κάνει με την υγεία του:

«Στο 1-0 στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, ένιωσα ένα "κλικ" στο αριστερό μου πόδι όταν χτύπησα από τα αριστερά σε ανοιχτή στάση. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κράμπα. Μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν.

Αμέσως ένιωσα ότι είχα τραβήξει έναν μυ, ζαλίστηκα. Δεν έχω ιδέα πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός μου, αλλά νιώθω ότι υπάρχει διάστρεμμα ή ρήξη. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να μείνω εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Σίγουρα όμως υπάρχει διάταση, γιατί το περπάτημα είναι δύσκολο. Θα επιστρέψω στο Μονακό, θα κάνω εξετάσεις και θα είναι ξεκάθαρος ο χρόνος αποθεραπείας και επιστροφής μου».

Όπως και να' χει τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει άνευ αγώνα το τρίτο σετ και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει όχι πριν τις 13.30 τον Στέφανο Τσιτσιπά.