Κύργιος: «Θέλω απλά να παίζω καλό τένις»

«Απλώς προσπαθώ να παίξω καλό τένις», δήλωσε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος επιστρέφει αύριο (4/10) στα κορτ και συγκεκριμένα στο τουρνουά του Τόκιο, ενώ στην πατρίδα του, είναι προγραμματισμένη η ακρόαση, για μία υπόθεση επίθεσης.

Κύργιος: «Θέλω απλά να παίζω καλό τένις»

Η υπόθεση που αφορά στον 27χρονο Ελληνοαυστραλό τενίστα (σ.σ. για τον οποίο οι κατηγορίες δεν έχουν διευκρινισθεί), για επίθεση τον Δεκέμβριο του 2021, πρέπει να εξετασθεί από δικαστήριο στην Κανμπέρα, την στιγμή που ο Κύργιος θα παίξει στον πρώτο γύρο του τουρνουά, με αντίπαλο, τον Ταϊβανέζο, Τσενγκ Τσουν Χσιν.

Ο Κύργιος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, θα παίξει στο πρώτο του τουρνουά, μετά την ήττα στον προημιτελικό του US Open τον περασμένο μήνα και είπε ότι αντιμετώπιζε το θέμα «εδώ και μήνες».

«Είμαι εδώ στο Τόκιο και απλώς προσπαθώ να παίξω καλό τένις, να διατηρήσω την δυναμική μου και να κάνω τη δουλειά μου», επεσήμανε ο Κύργιος και πρόσθεσε: «Για δύο χρόνια, δεν προκρίθηκα καν, στον τρίτο γύρο του τουρνουά. Δεν προπονούμουν αρκετά σκληρά, μάλλον δεν έπαιρνα αυτό το άθλημα αρκετά σοβαρά. Εδώ και ενάμιση χρόνο, προπονούμαι πολύ, πολύ σκληρά. Το US Open ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή η ήττα με πλήγωσε πολύ, γιατί πραγματικά πίστευα ότι ήμουν το φαβορί αφού νίκησα τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Τώρα, πρέπει απλώς να περιμένω το Australian Open, αλλά θέλω απλώς να διατηρήσω την φόρμα μου και τον τρόπο που παίζω. Κάνω τα πάντα σωστά και νομίζω ότι μπορώ να κατακτήσω ένα Grand Slam».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ