Τζόκοβιτς: «Θρύλος του αθλήματος ο Φέντερερ, ηγέτης της νέας γενιάς ο Αλκαράθ»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξήρε για άλλη μια φορά τον Ρότζερ Φέντερερ αποκαλώντας τον θρύλο του τένις, ενώ αναφέρθηκε και στον Κάρλος Αλκαράθ.

Τζόκοβιτς: «Θρύλος του αθλήματος ο Φέντερερ, ηγέτης της νέας γενιάς ο Αλκαράθ»

Για το διεθνές τουρνουά στο Τελ Αβίβ προετοιμάζεται αυτές τις μέρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς και στο πλαίσιο αυτό έκανε δηλώσεις τόσο για τον Ρότζερ Φέντερερ όσο και για τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο «Νόλε» εξήρε για άλλη μια φορά τον Ελβετό «μαέστρο», ενώ αποκάλεσε τον νεαρό Ισπανό «ηγέτη της νέας γενιάς».

Για τον Φέντερερ τόνισε: «Τον σέβομαι απεριόριστα για όλα όσα έχει κάνει στην καριέρα του, για τον τρόπο με τον οποίο έχει συμβάλλει στο άθλημά μας, εντός και εκτός τερέν. Είχε μια επική καριέρα για την οποία μπορεί να είναι υπερήφανος, έχει αφήσει τον δικό του θρύλο, έχει αλλάξει το άθλημα και είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν μια θλιβερή στιγμή για το τένις, αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσει το τένις.

Με τους μεγαλύτερους αντιπάλους του να βρίσκονται εκεί, την οικογένειά του και όλους τους φίλους του από το Λονδίνο. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, να βλέπω τα παιδιά του και την οικογένειά του εκεί, με έκανε να σκεφτώ και τον δικό μου αποχαιρετισμό. Θα ήθελα και εγώ να το κάνω με τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου κοντά, μαζί με την οικογένειά μου, όλα αυτά έκαναν τη στιγμή εκείνη τόσο ξεχωριστή».

Όσο για τον Αλκαράθ, σχολίασε: «Τώρα που είναι στο Νο.1 του κόσμου και πρωταθλητής Grand Slam, ο Αλκαράθ είναι ο ηγέτης της νεότερης γενιάς. Και υπάρχουν ακόμα πολλοί παίκτες που ήδη είναι στην ελίτ για καιρό, όπως ο Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς, ο Ζβέρεφ ή ο Ρούμπλεφ. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, οι ευθύνες περνούν στους ώμους των νεότερων για να σηκώσουν αυτό το βάρος, αλλά νομίζω πως εγώ και ο Ράφα δεν θα παρατήσουμε τόσο εύκολα».