Η αποκάλυψη του Τσιτσιπά - Πως γλίτωσε τον θάνατο

Η περιγραφή από τον ίδιο ενός επεισοδίου στην Κρήτη που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ίδια τη ζωή του

Η αποκάλυψη του Τσιτσιπά - Πως γλίτωσε τον θάνατο

Μια προσωπική εμπειρία, την πιο άσχημη στη ζωή του μοιράστηκε μέσω των «Times» ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του με τον Τόμι Ρομπρέδο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε σε κάτι που συνέβη το 2015 στην Κρήτη, όταν λίγο έλειψε να πνιγεί.

«Ήμουν μαζί με έναν φίλο μου στη σάουνα και τότε είπαμε να βουτήξουμε στη θάλασσα για να αναζωογονηθούμε. Δεν καταλάβαμε πόσο επικίνδυνα ήταν τα πράγματα εκείνη τη μέρα, πηδήξαμε, όμως όσο προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν, τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που άρχισαν να μας πνίγουν. Οι συνθήκες ήταν πολύ άγριες και ήταν απίθανο να παλέψει κανείς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, ένιωθα απαίσια που βρισκόμουν στο νερό και τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα πως θα τελειώσει όλο αυτό. Προσπαθούσαμε να κολυμπήσουμε προς την παραλία, όμως αυτό έμοιαζε μάταιο. Ο πατέρας μου μας είδε από απόσταση και βούτηξε και εκείνος, μας έφτασε και μας έσπρωξε στην αμμουδιά. Κάπως έτσι επιβιώσαμε μετά από πολύ μεγάλη μάχη. Ήμουν μερικές ανάσες μακριά από τον πνιγμό».

Ο 17χρονος τότε Τσιτσιπάς, επιβίωσε και σήμερα λέει για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Με ξύπνησε, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο ασήμαντα είναι μερικά πράγματα στη ζωή μας και πόσο τυχερός ήμουν που έζησα, αντί να βρεθώ κάπου αλλού. Από τότε, δεν φοβάμαι τίποτα. Εκείνη η εμπειρία με βοήθησε να γίνω σοφότερος, σωματικά και πνευματικά».