Σερβία: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Λάκη

Μετά από την επιβλητική πρεμιέρα της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων στη Σερβία, στον 2ο προκριματικό γύρο, Μιχαέλα Λάκη εξασφάλισε με πιο δύσκολο τρόπο αυτή τη φορά, την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά επικρατώντας της Σέρβας Ντουνιά Μάριτς με 6-3, 6-7(2), 10-5 μετά από μια αναμέτρηση που συμπλήρωσε τις δύο ώρες.

Σερβία: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Λάκη

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η παίκτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου ήταν συνεπής στο από τη θέση του service έχοντας 73% περασμένα πρώτα service από τα οποία κέρδισε το 60% των πόντων, ενώ και το 2ο ήταν πάνω από το 50%.

Στο 1ο set η Λάκη κατάφερε να μετατρέψει το “εύθραυστο” 3-3 σε 6-3 κατακτώντας τα τελευταία 3 games του set, ενώ στο 2ο σκέλος του αγώνα και το πλέον δραματικό, αν και βρέθηκε μπροστά με 2-0 στη συνέχεια η Μάριτς κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-3, όμως δεν κατάφερε να κλείσει το set στο 5-4 με τη Λάκη να φτάνει σε break.

Οι δύο παίκτριες πήγαν σε tie-break εκεί όπου η Μάριτς ξέφυγε από το ξεκίνημα φτάνοντας στην κατάκτηση με 7/2 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σε αντίθεση με το tie-break, στο super tie-break η Λάκη ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1. Η Μάριτς έφτασε τη διαφορά στον πόντο (5-4), όμως από εκεί και πέρα η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε τους 5 από τους τελευταίους 6 πόντους του αγώνα εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό.

tennis24.gr