Μόντρεαλ: Με σπασμένα τα φρένα ο Κύργιος (vid)

Χωρίς φρένα πηγαίνει ο Νικ Κύργιος στο Masters του Μόντρεαλ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/8), συνέτριψε τον συμπατριώτη του, Άλεξ Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά, πανηγυρίζοντας την 15η νίκη του, στα τελευταία 16 ματς.

Μόντρεαλ: Με σπασμένα τα φρένα ο Κύργιος (vid)

Σε δαιμονιώδη φόρμα και χωρίς όρεξη για… παιχνιδάκια, ο 27χρονος, έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και λίγες ώρες μετά τη νίκη του επί του Νο1 τενίστα του κόσμου, έθεσε νοκ-άουτ από το Masters του Καναδά και το Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν αρκετά τα 64 λεπτά που βρέθηκε στο court, για να κερδίσει τον Ντε Μινόρ με 6-2, 6-3 και να σφραγίσει το ντέρμπι με τον Νο8 του ταμπλό, Χούμπερτ Χούρκατς, στην τελική “8άδα” του θεσμού.

Ο Κύργιος, έβγαλε 25 winners και υπέπεσε σε μόλις εννέα αβίαστα λάθη, για να πάρει τη νίκη και να φτάσει τις εννέα συνεχόμενες στο Tour.

Συνεχίζει να παραμένει αήττητος σε hard courts φέτος το καλοκαίρι και βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα νούμερά του, μιας και πλέον, μετράει σερί 18-2 κερδισμένων sets, από το Wimbledon κι έπειτα.

Ο επόμενος αντίπαλος του Κύργιου, Χούμπερτ Χούρκατς, τα… χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού, Άλμπερτ Ράμος Βινόλας (Νο43).

Επέστρεψε από break πίσω στο 3ο set (1-3) και έσωσε match point του Ισπανού στο 10ο game του αγώνα, πριν φτάσει στη σπουδαία επικράτηση με 6-7(6), 6-2, 7-6(3).

tennis24.gr