Τορόντο: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Πλίσκοβα

Πραγματοποιώντας σε μεγάλο βαθμό, για δυόμιση sets, μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της μέσα στο 2022, η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε το 1000άρι τουρνουά του Καναδά, γνωρίζοντας την ήττα από την άλλοτε Νο1 και νυν Νο14 τενίστρια του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα.

Τορόντο: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Πλίσκοβα

Αν και… μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, από τα μέσα (6-1, 5-3) και μέχρι το τέλος του 2ου set (6-1, 6-7), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις, την πρόκριση στο decider.

Η υψηλόσωμη Τσέχα, χρειάστηκε έξι match points για να κάμψει την αντίσταση της Σάκκαρη και τελείωσε στο 3ο κομμάτι του αγώνα, κάτι που λίγη ώρα νωρίτερα, έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Μετά από δυο ώρες και 27 λεπτά μάχης, η 30χρονη επικράτησε της Νο3 του ταμπλό στο Τορόντο, με 6-1, 6-7(9), 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του National Bank Open, όπου θα συναντήσει μια εκ των Μπιάνκα Αντρέσκου και Κίκγουεν Ζενγκ.

Η Μαρία εμφανίστηκε αγνώριστη, έπιασε… πάτο στην απόδοσή της μέχρι τα μέσα του 2ου κομματιού της αναμέτρησης, όταν και ξαφνικά, από το πουθενά, άναψε η σπίθα μέσα της και έκανε υπέροχα πράγματα στο court, για να επιστρέψει από πολύ δύσκολη θέση και να ισοφαρίσει σε 1-1, σώζοντας μάλιστα, τρία MP της Πλίσκοβα στο tie-break.

Εξαιρετική αντίδραση από την 27χρονη Ελληνίδα, σε ένα ματς που μέχρι ενός σημείου, δεν είχε καμία απολύτως συγκέντρωση στο παιχνίδι της και παράπαιε στο court.

Και από το εντυπωσιακό comeback, ξανά στο ναδίρ.

Η Σάκκαρη έχασε break point στο εναρκτήριο game του 3ου set κι αφού η Πλίσκοβα κράτησε το σερβίς της για το 1-0, ακολούθησαν… οκτώ σερί χαμένοι πόντοι για τη Νο4 τενίστρια του κόσμου.

Δυο love games υπέρ της Τσέχας, 3-0 το σκορ και νευρά από το πουθενά για τη Μαρία, η οποία έβλεπε ξανά, να μην της πάει τίποτε καλά.

Η Πλίσκοβα προηγήθηκε 5-1 και πήρε τις μπάλες στα χέρια της για να “κλείσει” το ματς. Η Σάκκαρη αντέδρασε ξανά, έσωσε match point, έκανε break (5-2) και πίεσε ακόμη περισσότερο, όμως δεν είχε τις δυνάμεις για να κάνει το ίδιο με αυτό που έκανε στο 2ο set.

Αν και η Μαρία έφτασε σε break point, στη 2η φορά που η Τσέχα σέρβιρε για τη νίκη σε αυτό το set (5-3), τελικά στο 6ο της match point στην αναμέτρηση, η Νο14 του ταμπλό, τα κατάφερε, αναγκάζοντας τη Σάκκαρη στην 3η της ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς.

Παρ’ όλα αυτά, την επόμενη εβδομάδα, από το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, θα εκμεταλλευτεί τον πρόωρο αποκλεισμό της Πάουλα Μπαντόσα στον Καναδά και θα κερδίσει μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο3 του πίνακα της WTA.

tennis24.gr