Οι αντίπαλοι για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο US Open

Ο 36χρονος Τόμι Ρομπρέδο κέρδισε τρία προκριματικά ματς σε τέσσερις μέρες και πέρασε στο κυρίως ταμπλό του US Open, αποτελώντας τον πρώτο αντίπαλο του Στέφανου Τσιτσιπά στο κορυφαίο αμερικανικό τουρνουά. Με την άσημη Έιζα Μουχάμαντ η Μαρία Σάκκαρη.

Οι αντίπαλοι για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο US Open

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 15), ο οποίος την προσεχή Δευτέρα (27/8) παίρνει θέση... εκκίνησης στο US Open. Το πρώτο εμπόδιο για τον Έλληνα άσο ακούει στο όνομα Τόμι Ρομπρέδο.

Ο -36χρονος πλέον- Ισπανός πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κέρδισε τρία προκριματικά παιχνίδια σε τέσσερις μέρες και πέρασε με το... σπαθί του στο κυρίως ταμπλό του κορυφαίου αμερικανικού τουρνουά, όπου τη Δευτέρα στις 22:30 θα βρεθεί απέναντι στον Τσιτσιπά, με τους δύο τενίστες να μην έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Για να το καταφέρει, ο Ρομπρέδο χρειάστηκε να κερδίσει κατά σειρά τον Ελβετό Χένρι Λαακσόνεν (7-5, 6-4), τον Γάλλο Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (6-3, 6-0) και τον επίσης Γάλλο Νικολά Μαού, ο οποίος αποδείχθηκε εύλογα ο πλέον δύσκολος αντίπαλός του στα qualifiers (6-3, 2-6, 6-3).

O Ρομπρέδο υπήρξε σημαντικό όνομα στο παγκόσμιο τένις, φτάνοντας μέχρι το Νο 5 της κατάταξης το 2006 και έχοντας προκριθεί επτά φορές μέχρι και τους «8» ενός Grand Slam, με τελευταία το 2013 στο US Open. Εν έτει 2018, όμως, ο Ισπανός βρίσκεται πια στο Νο 193...

Η δε εκπρόσωπος της Ελλάδας στις γυναίκες του κορυφαίου αμερικανικού Όπεν, η Μαρία Σάκκαρη (Νο 32), παίζει επίσης τη Δευτέρα στις 23:15. Αντίπαλός της θα είναι η άσημη Αμερικανίδα Έιζα Μουχάμαντ, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στο Νο 217 της παγκόσμιας κατάταξης.