Το σήκωσε ο Κύργιος στην Ουάσιγκτον (vid)

Τον πρώτο του τίτλο εδώ και τρία χρόνια, κατέκτησε ο Νικ Κύργιος ο οποίος θριάμβευσε για δεύτερη φορά στο Citi Open της Ουάσιγκτον, μετά το 2019.

Το σήκωσε ο Κύργιος στην Ουάσιγκτον (vid)

Ο φορμαρισμένος Αυστραλός, με μια ακόμη επαγγελματική εμφάνιση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, επικράτησε 6-4, 6-3 του Γιοσιχίτο Νισιόκα στον τελικό της ATP 250 διοργάνωσης και επιβεβαίωσε τη σπουδαία αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Μάλιστα, ο Κύργιος πανηγύρισε το double στην Ουάσιγκτον καθώς λίγο αργότερα, με συμπαίκτη τον Τζακ Σοκ, κέρδισαν 7-5, 6-4 τους Ντόντιγκ/Κράγιτσεκ και κατέκτησαν το διπλό.

Παίζοντας στο πρώτο του τουρνουά μετά την πορεία έως τον τελικό του Wimbledon, ο 27χρονος Κύργιος, δεν δέχθηκε break κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην DC και όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια του, έτσι και στον τελικό ξεκίνησε με break στο 1ο και στο 2ο σετ, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή.

“Είναι πολύ συγκινητικό. Το να βλέπω που ήμουν ένα χρόνο πριν και τώρα, είναι μια απίστευτη μεταμόρφωση. Βγήκα έξω με πολύ ενέργεια. Ήξερα ότι είχα την εμπειρία με το μέρος μου σήμερα. Λατρεύω αυτό το court. Έχω παίξει πολλά ματς εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό μου” είπε στην τελετή λήξης ο Κύργιος.

O Kυργιος έσωσε και τα 10 break points που αντιμετώπισε καθ’όλη τη διάρκεια του τουρνουά στην Ουάσιγκτον, ένα εκ των οποίων στον τελικό. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης έσωσε 5 match points στο μαραθώνιο με τον Φράνσις Τιαφό που ήταν και το μοναδικό ματς στο οποίο έχασε σετ.

Πλέον, ο Αυστραλός θα ταξιδέψει για τον Καναδά όπου θα πάρει μέρος στο National Bank Open, εκεί που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει στο 2ο γύρο το Νο1 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπαέζ στην πρεμιέρα της Masters διοργάνωσης.

Ο τίτλοςστην Ουάσιγκτον επιτρέπει στον Κύργιο να πραγματοποιήσει άλμα 26 θέσεων στην ATP Rankings, ανεβαίνοντας στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ αν είχαν μετρήσει οι πόντοι από το Wimbledon, θα βρισκόταν μια θέση κάτω από το career high Νο13 της ATP.

tennis24.gr