Τζόκοβιτς: «Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πιο ξεχωριστό τουρνουά στην καρδιά μου»

Απολαυστικός ο Νόβακ Τζόκοβιτς που για μια ακόμη φορά άνοιξε την καρδιά του. Διαβάστε τι είπε για τον Νικ Κύργιο. 

Τζόκοβιτς: «Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πιο ξεχωριστό τουρνουά στην καρδιά μου»

Μετά τη νίκη επί του Νικ Κύργιου στον τελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό.

Επίσης, τόνισε πως το Wimbledon τον ενέπνευσε να παίξει τένις. Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τενίστας:

«Νικ, θα επιστρέψεις. Όχι στο Wimbledon, αλλά γενικά, σε τελικούς. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια για να εκφραστείς, μετά από ήττα όπως η σημερινή, όμως έδειξες γιατί είσαι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, ειδικά σε αυτή την επιφάνεια.

Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου. Πραγματικά, σε σέβομαι πολύ. Πιστεύω ότι είσαι ένας τρομερός τενίστας, ένας φοβερός αθλητής και ένα τεράστιο ταλέντο.

Είσαι όλα αυτά εδώ και χρόνια, όμως τώρα φαίνεται ότι ενώνονται τα κομμάτια σου και νομίζω θα σε δούμε σε τελικούς Grand Slam, κι άλλες φορές.

Δεν περίμενα ποτέ μου να πω τόσα καλά λόγια για εσένα. Μάλλον, είναι επίσημα ένα bromance μεταξύ μας. Έχασε σήμερα, γιατί βάλαμε στοίχημα ένα δείπνο. Δεν ξέρω αν πληρώσει απόψε, ή κάποια άλλη μέρα, αλλά σίγουρα είναι η αρχή μιας υπέροχης σχέσης μεταξύ μας.

Έχω χάσει τα λόγια μου πλέον. Δεν μπορώ να εκφράσω το τι σημαίνει για εμένα, την ομάδα μου και την οικογένειά μου, αυτό το τουρνουά και το τρόπαιο που κρατάω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου.

Το έχω πει πολλές φορές, αλλά θα το ξαναπώ. Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πιο ξεχωριστό τουρνουά στην καρδιά μου. Αυτό, που με ενέπνευσε να παίξω τένις, σε ένα μικρό resort, σε βουνό της Σερβίας, όπου στο εστιατόριο των γονιών μου, είδα, σε ηλικία 4-5 ετών, τον Πιτ Σάμπρας να κατακτά το Wimbledon του 1992.

Εκείνη τη στιγμή, είπα στους γονείς μου να με αγοράσουν μια ρακέτα. Πάντα, η πρώτη επαφή και η πρώτη ανάμνηση που έχω για το τένις, είναι το γρασίδι και το Wimbledon. Πάντα ονειρευόμουν να έρθω εδώ και να παίξω στο κεντρικό court.

Από τότε, το έχω κατακτήσει επτά φορές. Κάθε φορά, είναι και πιο σημαντική για εμένα. Αισθάνομαι ευλογημένος και είμαι ευγνώμων, που στέκομαι με το τρόπαιο στα χέρια μου, για ακόμη μια φορά.

Αυτό το court μ’ αγαπάει. Είναι το πιο ξεχωριστό court στον κόσμο και είναι πολύ ξεχωριστό όταν μπαίνει σ’ αυτό το γήπεδο και ακουμπάς το γρασίδι. Κάναμε και μερικές προπονήσεις φέτος εδώ, οπότε ήταν ακόμη πιο ξεχωριστό.

Είναι το κορυφαίο και πιο ιστορικό τουρνουά στον κόσμο, γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θα κατάφερνα τίποτε μόνος, αν δεν είχα αυτούς τους ανθρώπους μαζί μου (έδειξε το box του).

Τους ευχαριστώ έναν προς έναν. Από τους γονείς μου, την Γελένα, τα παιδιά μου, τους προπονητές μου. Γελένα, χρόνια πολλά για την επέτειό μας. Αυτό, είναι το δώρο σου για σήμερα».