Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Είναι νταής και έχει μια σκοτεινή πλευρά - Προσπάθησα να τον πετύχω!» (vid)

Λάβρος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο σχόλιό του για τον Νικ Κύργιο, για τον οποίο είπε ότι «μάλλον έκανε bullying όταν ήταν ακόμα στο σχολείο», ενώ παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να τον πετύχει με το μπαλάκι για να τον κάνει να... σταματήσει να μιλάει!

Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Είναι νταής και έχει μια σκοτεινή πλευρά - Προσπάθησα να τον πετύχω!» (vid)

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο σχόλιό του για τον Νικ Κύργιο, σχετικά με τον μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χαρακτήρισε «τσίρκο» αυτό που γινόταν στην άλλη πλευρά του κορτ από τον Αυστραλό, τον οποίο αποκάλεσε «νταή», ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να τον πετύχει με το μπαλάκι για να τον κάνει να... σταματήσει να μιλάει!

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιτσιπάς για το παιχνίδι του με τον Κύργιο:

«Πρέπει να βρεθούμε και να μπει ένας κανόνας. Γιατί να μιλάς όταν παίζεις; Δεν βγάζει νόημα. Κάνουμε τη δουλειά μας εκεί έξω, το τένις είναι το πιο σημαντικό. Σε κάθε πόντο σήμερα ένιωθα ότι κάτι συνέβαινε στην άλλη πλευρά του φιλέ. Ήταν... τσίρκο. Προσπαθούσα να μην μου αποσπάται η προσοχή, γιατί μπορεί και να γινόταν επίτηδες.

Αυτός, όμως, είναι τρόπος να χειραγωγείς τον παίκτη. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό. Κανείς άλλο δεν είναι τόσο εκνευρισμένος όλη την ώρα με κάτι, γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Ελπίζω οι παίκτες να καταλήξουν σε κάτι για να έχουμε καλύτερη εκδοχή του αθλήματος, να μην γίνεται αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά, να μην επιτρέπεται.

Σημάδεψα τον αντίπαλό μου, απλά για να σταματήσει να μιλάει, αλλά αστόχησα για πολύ! Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, δεν είναι εντάξει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Υπάρχει οργή πίσω από αυτό, είναι σίγουρο. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω.

Συνέβη τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει. Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά σου και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο. Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του.

Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους ανθρώπους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια σκοτεινή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του».

Για τη δική του συμπεριφορά και το μπαλάκι που... εκσφενδόνισε προς την εξέδρα (χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κάποιον θεατή), ο Στέφανος είπε:

«Ήταν πολύ άσχημο εκ μέρους μου. Δεν το έχω ξανακάνει, να πετάξω την μπάλα έξω από το court. Ζήτησα συγγνώμη από τους ανθρώπους, δεν ξέρω τι συνέβαινε στο κεφάλι μου. Ήταν και όλο αυτό το τσίρκο στην άλλη πλευρά του φιλέ.

Είχε αρχίσει να γίνεται πολύ κουραστικό. Απλά συνέβη, δεν χτύπησα κανένα. Χτύπησα έναν τοίχο, ευτυχώς. Δεν θα το ξανακάνω, είναι σίγουρο. Είναι ευθύνη μου, όμως κάτι προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά στην οποία δεν έχω συνηθίσει τον εαυτό μου».