Wimbledon: Αποκλεισμός - σοκ της Σάκκαρη από την άγνωστη 34χρονη Γερμανίδα Μαριά

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε απρόσμενο αποκλεισμό στον 3ο γύρο του Wimbledon, καθώς ηττήθηκε με 3-6, 5-7 από την άσημη Γερμανίδα Τατιάνα Μαριά.

Wimbledon: Αποκλεισμός - σοκ της Σάκκαρη από την άγνωστη 34χρονη Γερμανίδα Μαριά

Πρόωρα έμελλε να ολοκληρωθεί η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Wimbledon, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο της διοργάνωσης με «θύτη» την 34χρονη Τατιάνα Μαριά από τη Γερμανία, και μάλιστα σε straight sets.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τη Σάκκαρη, η οποία έχασε το πρώτο σετ έχοντας σημαντικό πρόβλημα στο πρώτο σερβίς της καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Ελληνίδα τενίστρια επανήλθε δυναμικά στο δεύτερο σετ όπου προηγήθηκε με 5-2 στα γκέιμ, ωστόσο κάπου εκεί υπέστη ολική καθίζηση.

Η Μαριά, Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε εντυπωσιακή αντεπίθεση και παίρνοντας πέντε συνεχόμενα γκέιμ έφτασε σε μια ανέλπιστη νίκη με 6-3, 7-5. Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση των δύο αθλητριών σε επαγγελματικό επίπεδο, με τη Γερμανίδα να προηγείται πλέον με 2-1 νίκες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μαριά, η οποία λεγόταν Μάλεκ αλλά υιοθέτησε το επώνυμο του Γάλλου συζύγου της Σαρλ-Εντουάρ Μαριά, είναι μητέρα δύο παιδιών και η υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη της WTA είναι στο Νο46 το 2017.