Κούπα στην Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το 250αρι τουρνουά της Μαγιόρκα - το παρθενικό του σε γρασίδι - φτάνοντας τα τρία τρόπαια στο 2022 και τα εννιά στην καριέρα του επικρατώντας 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ

Κούπα στην Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς!

Τον πρώτο του τίτλο, καριέρας, στο γρασίδι πανηγυρίζει εδώ και κάποια λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε στον, συναρπαστικό, τελικό (δύομιση ωρών...) του τουρνουά της Μαγιόρκας τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6)!

Παρότι ο 23χρονος τενίστας μας ξεκίνησε καλά κι έφτασε εύκολα στο 1-0 (6-4), όμως στη συνέχεια ο Ίβηρας αντέδρασε και με μια αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 1-1 (6-3).

Το ματς ήταν πραγματικά αμφίρροπο κι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Στέφανος ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη με 7-2!

Ήταν η τρίτη κούπα του μέσα στο 2022 (μετά το διπλό στο Ακαπούλκο με τον Φελιθιάνο Λόπεθ και τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο) και η 9η συνολικά σε 21 τελικούς!

Ταυτόχρονα ο 6ος στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας (σ. από τη Δευτέρα 5ος ξανά!) - που επικράτησε στον παρθενικό του τελικό στην συγκεκριμένη επιφάνεια - δείχνει έτοιμος για το Γουίμπλεντον που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Με τον Αγκούτ δεν είχε ξαναβρεθεί σε τελικό, αλλά διατήρησε το «απόλυτο» εναντίον του αφού είχε νικήσει και τις άλλες δύο φορές που τον είχε αντιμετωπίσει.

Τόσο στην Μελβούρνη το 2019 (3-1 σετ), όσο και πέρσι στο ATP Cup (2-0).