Χάνει το Wimbledon ο Κόρντα

Ο Αμερικανός Σεμπάστιαν Κόρντα, 46ος στον κόσμο, θα χάσει το Γουίμπλεντον (27 Ιουνίου - 10 Ιουλίου) λόγω προβλήματος στην κνήμη και στα πόδια, ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter σήμερα (20/6).

Χάνει το Wimbledon ο Κόρντα

«Δυστυχώς αναγκάστηκα να αποσυρθώ από το Γουίμπλεντον σήμερα, μετά τον αγώνα μου στο Ίστμπουρν. Αντιμετωπίζω τρομερούς πόνους στην κνήμη και στα πόδια μου εδώ και αρκετό καιρό και δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Με έχουν συμβουλεύσει να ξεκουραστώ για να συνέλθω και να προχωρήσω», εξήγησε ο τενίστας στο κοινωνικό αυτό δίκτυο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ήλπιζε να αναρρώσει για τη σεζόν του «σκληρού» γηπέδου που θα πραγματοποιηθεί εν μέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το US Open (29 Αυγούστου - 11 Σεπτεμβρίου).

Ο 21χρονος Αμερικανός, γιος του πρώην Τσέχου τενίστα Πετρ Κόρντα, ηττήθηκε με 6-3, 7-6 (7/5) από τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν (86ος) τη Δευτέρα, στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Ίστμπουρν.

Πέρυσι, ο Κόρντα είχε φτάσει στη φάση των «16» στο γκαζόν του Λονδίνου, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ (3-6, 6-4, 6-3, 5-7, 10-8).