Θρίαμβος του Χούρκατς στο Χάλε, 2-0 τον Μεντβέντεφ! (vid)

Ο Χούμπερτ Χούρκατς διέλυσε με 6-1, 6-4 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του του τουρνουά του Χάλε!

Θρίαμβος του Χούρκατς στο Χάλε, 2-0 τον Μεντβέντεφ! (vid)

Με θρίαμβο του Χούμπερτ Χούρκατς επί του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, έπεσε η «αυλαία» του τουρνουά του Χάλε! Ο Πολωνός έκανε «πάρτι» απέναντι στον Ρώσο και με 6-1, 6-4 κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο στο γρασίδι!

Ο Χούρκατς ήταν απολαυστικός στον τελικό του «Terra Wortmann Open», όπως, άλλωστε, είχε συμβεί και στα ματς με τους Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Νικ Κύργιο και με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε με 2-0 την κατάκτηση του 500αριού τουρνουά της γερμανικής πόλης.

Κάτι περισσότερο από μία ώρα (63 λεπτά) χρειάστηκε ο Χούρκατς για να επιβληθεί του Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να μένει χωρίς τίτλο στον τρίτο τελικό που έχει λάβει μέρος εντός του τρέχοντος έτους.

Ο Πολωνός (νο12 στον κόσμο) προηγήθηκε με 5-0 στο πρώτο σετ και το μόνο που κατάφερε ο Μεντβέντεφ ήταν να πάρει ένα game, ενώ στο δεύτερο έγινε μάχη, αλλά στο τέλος ο Χούρκατς απέδειξε ότι είναι παίκτης για μεγάλους αγώνες. Ήταν, άλλωστε, η σημερινή η 5η νίκη του σε ισάριθμους ΑΤΡ τελικούς που έχει μετάσχει στην καριέρα του.

Από την Δευτέρα (20/06) θα ανέβει δύο θέσεις στο ranking της ATP και θα επιστρέψει στο νο10, όπου είχε βρεθεί για τελευταία φορά πριν από 6.5 μήνες. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η έκρηξη του Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, όταν ο Ρώσος... ούρλιαξε προς τον προπονητή του Ζιλ Σερβέρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει από το γήπεδο!

Δείτε το βίντεο: