Το US Open επιτρέπει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων

Ο Μεντβέντεφ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο US Open καθώς οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, με το καθεστώς βέβαια της ουδετερότητας στη σημαία τους.

Το US Open επιτρέπει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Νέα Υόρκη καθώς οι διοργανωτές του Αμερικανικού Όπεν ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στη διοργάνωση, με το καθεστώς βέβαια της ουδετερότητας στη σημαία τους.

Το US Open δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Wimbledon που δέχθηκε πιέσεις από την Κυβέρνηση και απαγόρευσε τη συμμετοχή των Ρώσων/Λευκορώσων, με αποτέλεσμα ATP και WTA να απαντήσουν με εξαίρεση του Championships από το σύστημα βαθμολόγησης.

"Μαζί με τα άλλα Grand Slam, την ITF, την ATP και τη WTA, η USTA, που κατέχει και διαχειρίζεται το US Open, έχει προηγουμένως καταδικάσει, και συνεχίζει να καταδικάζει, την απρόκλητη και άδικη εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Η USTA... υποστήριξε την απαγόρευση της Ρωσικής και Λευκορωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης από την ITF, και συνεπώς όλων των διεθνών ομαδικών διοργανώσεων, και την οδηγία για παίκτες από αυτές τις χώρες να παίζουν υπό ουδέτερη σημαία όταν αγωνίζονται εκτός διεθνών ομαδικών διοργανώσεων", ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας.

"Αναγνωρίζουμε ότι κάθε Grand Slam χρειάζεται να αντιμετωπίσει μοναδικές συνθήκες που επηρεάζουν τις αποφάσεις του. Με βάση τις δικές μας συνθήκες, η USTA θα επιτρέψει σε όλους τους παίκτες που πληρούν τις προϋποθέσεις, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να αγωνιστούν στο US Open του 2022", ξεκαθάρισαν οι Αμερικάνοι.

Βέβαια, ο Σεργκέι Στακόφκσι, πρώην τενίστας και πλέον μάχιμος στρατιώτης στην Ουκρανία, έχει διαφορετική άποψη από το US Open.

"Δεν μπορείς να βάλεις τίμημα στο να μπορείς να ζεις με τον εαυτό σου. Χαιρετίζω το Wimbledon, το μοναδικό τουρνουά που έχει κώδικα ηθικής" έγραψε ο Ουκρανός στο Twitter.

Πηγή: Tennis24