Εκθείασε τον Τσιτσιπά ο Φέντερερ

Στο παρελθόν και το μέλλον του παγκόσμιου τένις αναφέρθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον νικηφόρο αγώνα του επί του Πέτερ Γκογιόβτσικ, στο όπεν του Σινσινάτι.

Εκθείασε τον Τσιτσιπά ο Φέντερερ

Και σε ό,τι αφορά το μέλλον, συμπεριέλαβε μέσα στους πλέον υποσχόμενους και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελβετός κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών και κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam, αναφέρθηκε στις νέες ηλικίες, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στο παρελθόν. «Ο Ναδάλ έκανε απίθανα πράγματα όταν ακόμη ήταν έφηβος και νομίζω πως είχε κερδίσει περισσότερα από 20 τουρνουά, πριν ακόμη γίνει 20 ετών. Θεωρώ πως μαζί με τον Μπιορν Μποργκ, ήταν οι κορυφαίοι τινέιτζερς όλων των εποχών, γιατί έπαιζαν από μικροί τένις υψηλού επιπέδου», τόνισε με έμφαση και αμέσως μετά πρόσθεσε:

«Καλώς ή κακώς, η σημερινή νέα γενιά δεν μπορεί να φτάσει αυτά τα επιτεύγματα, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστο να τους βλέπεις να αγωνίζονται και να παλεύουν κόντρα στους μεγαλύτερους. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν οι παλαιότεροι και θα έρθουν για να πάρουν την θέση τους τενίστες όπως ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Σαποβάλοφ, που φαίνεται ότι μπορούν να το κάνουν αυτό πιο γρήγορα από άλλους της γενιάς τους».