Ζβέρεφ: Με τίτλο στο Παρίσι, ανεβαίνει στο Νο1

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά την προοπτική να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ζβέρεφ: Με τίτλο στο Παρίσι, ανεβαίνει στο Νο1

Βέβαια, η διατύπωση δεν είναι απόλυτα ακριβής αφού για να κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα θα πρέπει να κερδίσει τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες, Ράφαελ Ναδάλ στον μεταξύ τους ημιτελικό την Παρασκευή.

Με μαθηματικούς όρους, εφόσον ο 25χρονος Γερμανός καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, την ερχόμενη Δευτέρα (06/02) θα γίνει ο 28ος τενίστας στην ιστορία που θα καταλάβει το Νο1 της ATP Rankings!

Αν ο Ζβέρεφ δεν τα καταφέρει, τότε ο Τζόκοβιτς θα διευρύνει το ρεκόρ του στο Νο1 για 373 εβδομάδες.

Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, ο Γερμανός θα ξεπεράσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Νο2 της κατάταξης.

Πιθανοί βαθμοί ανάλογα τα αποτελέσματα στo RG

6 June 4R QF SF F W
Novak Djokovic8770
Daniil Medvedev8160
Alexander Zverev779582759075

Ότι και να γίνει στις τελευταίες ημέρες του Γαλλικού Όπεν, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης την μεθεπόμενη Δευτέρα (13/6), χωρίς να ξέρουμε ακόμα ποιος από τους δύο θα είναι στο Νο1 του κόσμου αφού θα αφαιρεθούν οι βαθμοί του Τζόκοβιτς από την περσινή κατάκτηση του Roland Garros.

Εκείνη η εβδομάδα θα σηματοδοτήσει και ένα ιστορικό γεγονός αφού για πρώτη φορά από το 2003, κανένα μέλος από τους επονομαζόμενους Big Four (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρει) δεν θα βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης.

tennis24.gr