Roland Garros: Ασταμάτητη η Σβιόντεκ, στα ημιτελικά με την «πρωτάρα» Κασάτκινα!

Η Ίγκα Σβιόντεκ προκρίθηκε με άνεση στα ημιτελικά του Roland Garros πετώντας εκτός τουρνουά την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 (6-3, 6-2). Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Κασάτκινα, η οποία λίγο αργότερα επιβλήθηκε επίσης με 2-0 (6-4, 7-6) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Roland Garros: Ασταμάτητη η Σβιόντεκ, στα ημιτελικά με την «πρωτάρα» Κασάτκινα!

Ούτε κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα έδειξε να αφήνει το... πόδι από το γκάζι η Ίγκα Σβιόντεκ. Η υπερηχητική Πολωνή επιβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες της Αμερικανίδας (6-3, 6-2) και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στα ημιτελικά του Roland Garros, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε κερδίσει το 2020.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια... πρωτάρα σε αυτή τη φάση του γαλλικού Όπεν, την Ντάρια Κασάτκινα. Η 25χρονη Ρωσίδα επικράτησε στον «εμφύλιο» με τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα επίσης με 2-0 σετ, ωστόσο πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τη Σβιόντεκ, φτάνοντας στη νίκη με 6-4, 7-6 (5).

Οι δύο αθλήτριες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τη Σβιόντεκ να κυριαρχεί έχοντας 3-1 νίκες, όλες μέσα στο 2022. Στον αντίποδα, η Κασάτκινα είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν στην καριέρα της, στο τουρνουά του Ίστμπουρν στην Αγγλία το 2021.