Roland Garros: Mε Ρουν ο Τσιτσιπάς για πρόκριση στα προημιτελικά

Με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 4ου γύρου σε άνδρες και γυναίκες, συνεχίζεται τη Δευτέρα το δεύτερο Major της σεζόν στο Roland Garros.

Roland Garros: Mε Ρουν ο Τσιτσιπάς για πρόκριση στα προημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στο Philippe Chatrier (14:30GR) το ανερχόμενο αστέρι του Δανέζικου τένις, Χόλγκερ Ρουν με αποκλειστικό στόχο την είσοδό του στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, για 4η φορά στην καριέρα του και τρίτη συνεχόμενη!

Το Νο4 του ταμπλό και του κόσμου, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον 19χρονο Δανό ο οποίος διανύει την καλύτερή του χρονιά και αρχίζει να επιβεβαιώνει τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Τσιτσιπάς, μετά τους δύο πρώτους δύσκολους αγώνες του στο Παρίσι όπου χρειάστηκε 5 σετ απέναντι στον Μουσέτι και τέσσερα σετ κόντρα στον Κόλαρ, στον 3ο γύρο ανέβασε ταχύτητα και απόλεσε μόλις 5 games στην αναμέτρηση με τον Μίκαελ Ίμερ.

Δίχως αμφιβολία είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Ρουν, ωστόσο το ματς χρειάζεται προσοχή καθώς ο Δανός πραγματοποιεί την πρώτη του παρουσία στο Γαλλικό Όπεν και βρίσκεται στους “16” του θεσμού.

Μετά το ματς του Τσιτσιπά με τον Ρουν και περίπου στις 17:00GR, θα μπει στο κεντρικό court για να διεκδικήσει μια θέση στα προημιτελικά του γυναικείου ταμπλό, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ. Η 20χρονη Πολωνή, που μετράει 31 σερί νίκες στο Tour, θα παίξει με την πρωτάρα Κινέζα, Κινγουέν Ζενγκ (Νο74).

Στο βραδινό session του Chatrier και όχι πριν τις 21:45GR, έχει τοποθετηθεί η μάχη του Νο2 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ, με τον Νο20 του ταμπλό και πρωταθλητή στο US Open 2014, Μάριν Τσίλιτς.

Στο Suzanne Lenglen θα λάβει χώρα περίπου στις 13:30GR το ωραίο ματς του Κάσπερ Ρουντ με τον Χούμπερτ Χούρκατς, ενώ αργότερα, περίπου στις 18:30GR, θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Αντρέι Ρούμπεφ με τον Γιάνικ Σίνερ.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (30/05):

Philippe Chatrier (έναρξη πρώτου αγώνα στις 13:00GR)
1) Veronika Kudermetova [29] v. Madison Keys [22]
2) Holger Rune v. Stefanos Tsitsipas [4]
3) Iga Swiatek [1] v. Qinwen Zheng
–Όχι πριν τις 21:45–
4) Marin Cilic [20] v. Daniil Medvedev [2]

Suzanne Lenglen(έναρξη πρώτου αγώνα στις 12:00GR)
1) Daria Kasatkina [20] v. Camila Giorgi [28]
2) Casper Ruud [8] v. Hubert Hurkacz [12]
3) Jessica Pegula [11] v. Irina-Camelia Begu
4) Andrey Rublev [7] v. Jannik Sinner [11]

tennis24.gr