Roland Garros: Η 19χρονη Ζενγκ απέκλεισε τη Χάλεπ!

Στο ντεμπούτο της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, η 19χρονη Κινέζα και Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης, Κινγουέν Ζενγκ, πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες «βόμβες» του φετινού event, καθώς απέκλεισε με σπουδαία ανατροπή τη Σιμόνα Χάλεπ!

Roland Garros: Η 19χρονη Ζενγκ απέκλεισε τη Χάλεπ!

Αν και η Ρουμάνα, πρώην Νο1 και νυν Νο19, προηγήθηκε με set και break (2-6, 1-2), γνώρισε πικρή ήττα και τέθηκε νοκ-άουτ από τον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Η Ζενγκ, κέρδισε 11 από τα επόμενα 12 games του αγώνα και μετά από μια ώρα και 56 λεπτά μάχης, επικράτησε 2-6, 6-2, 6-1, για να προκριθεί στις “32” καλύτερες ενός Slam, για παρθενική φορά στην καριέρα της.

Περιορίζοντας την πρωταθλήτρια του 2018 στο Παρίσι, σε μόλις εννέα winners σε ολόκληρο το ματς, η Ζενγκ έφτασε στη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, μέχρι… την επόμενη.

Η Κινέζα έβγαλε 27 winners, εκμεταλλεύτηκε 5/7 break points και από εκεί που στα μέσα του 2ου set, φαινόταν πως η Χάλεπ είχε… στο τσεπάκι της το εισιτήριο της πρόκρισης, κατάφερε να φύγει θριαμβεύτρια από το court.

Αυτός είναι ο πρώτος αποκλεισμός της Ρουμάνας στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, μετά το 2015. Στην επόμενη φάση του θεσμού, η Ζενγκ θα παίξει με μια εκ των Γέλενα Οσταπένκο και Αλιζέ Κορνέ.

Αποκλεισμό-σοκ γνώρισε και η Νο9 του ταμπλό, Ντανιέλ Κόλινς, η οποία έγινε η 7η seeded τενίστρια του Top10, που αποχωρεί από τη διοργάνωση στην 1η εβδομάδα αγώνων.

Η Αμερικανίδα, ηττήθηκε από τη συμπατριώτισσά της, Σέλμπι Ρότζερς (Νο50) με 6-4, 6-3 μέσα σε μόλις 77 λεπτά αγώνα. Τη Νο20 του ταμπλό, Ντάρια Κασάτκινα θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο η Ρότζερς.

tennis24