Roland Garros: Εύκολα ο Μεντβέντεφ, δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Ρούμπλεφ, έκπληξη ο Ρούνε!

Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο του Roland Garros, ενώ την έκπληξη έκανε ο Χόλγκερ Ρούνε κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ.

Roland Garros: Εύκολα ο Μεντβέντεφ, δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Ρούμπλεφ, έκπληξη ο Ρούνε!

Εύκολο έργο είχε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον 1ο γύρο του Roland Garros, απέναντι στον Αργεντινό Φακούντο Μπάνις. Ο Ρώσος τενίστας, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη και πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά (αν φυσικά φτάσουν οι δυο τους ως την τετράδα), χρειάστηκε μόλις 98 λεπτά για να πάρει τη νίκη με 6-2, 6-2, 6-2 και να προκριθεί -μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του- στον 2ο γύρο του γαλλικού Grand Slam.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, αν και έχασε το πρώτο σετ και δυσκολεύτηκε σε αρκετά σημεία του αγώνα, ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Roland Garros. Ο Ρώσος τενίστας, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Νοτιοκορεάτη Σουνγού Κουόν με 6-7, 6-3, 6-2, 6-4 μετά από σχεδόν τρεις ώρες παιχνιδιού και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, αποφεύγοντας... δυσάρεστες εκπλήξεις όπως η περσινή, όταν είχε χάσει στο πρώτο ματς του από τον Γερμανό Στρουφ.

Νωρίτερα υπήρξε μία έκπληξη στο τουρνουά των ανδρών, καθώς ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ (Νο 14 στο ταμπλό) ηττήθηκε και μάλιστα εύκολα από τον 19χρονο Χόλγκερ Ρούνε με 6-3, 6-1, 7-6. Ο νεαρός Δανός, στην πρώτη παρουσία του στο Roland Garros, επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούν μεταξύ των ανερχόμενων αστέρων, έχοντας κατακτήσει πρόσφατα το τουρνουά του Μονάχου και έχοντας «εκτοξευθεί» από το Νο 103 της παγκόσμιας κατάταξης (στο τέλος του 2021) στο Νο 40.